NSD Budva / - NSD BUDVA
28/09/2024 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NSD Budva: Izgradnja hrama Svetog Marka predstavlja simol vjere, tradicije i zajedništva

Svečano osveštavanje časnog krsta za izgradnju novog bijeljanskog sabornog hrama u čast Sretenja Gospodnjeg simbolizuje zajedništvo, vjeru i opredeljenje za očuvanje našeg duhovnog nasleđa, saopšteno je iz OO NSD Budva.

- U svijetlu trenutka, želimo da podsjetimo naše građane na važnost očuvanja duhovnih i tradicionalnih vrijednosti. Dok se neki, u potrazi za političkim savezništvima, okreću novootkrivenim ljubavima sa DPS-om – onima koji su nastojali da Zakonom o slobodi vjeroispovijesti oduzmu vjerske objekte našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi – mi ostajemo dosledni svojim uvjerenjima i principima - navodi se u saopštenju ove partije.

Patrijarh Porfirije u Crnoj Gori: Srbi su uviјek bili narod zagrljaјa

Asfaltiranje i druge infrastrukturne aktivnosti, kako su kazali, često realizovane od firmi bliskih prethodnom režimu, skreću pažnju sa projekata koji su nam zaista neophodni.

- Vjerujemo da možemo pokrenuti i ubrzati proces izgradnje hrama Svetog Marka u Budvi. Ova izgradnja nije samo projekat; ona predstavlja simbol naše vjere, tradicije i zajedništva, koji će trajati kroz generacije - poručili su iz NSD Budva.

Kako su dodali, sigurni su da će se građani Budve ujediniti oko ovog plemenitog cilja i da će svako, svojim doprinosom, omogućiti gradnju hrama koji će postati mjesto okupljanja, molitve i duhovnog rasta za sve nas.

“Zrno po zrno, pogača; kamen po kamen, palača. Ova stara narodna izreka nosi duboku mudrost. Zajedno, ujedinjeni u dobru, možemo postići velike stvari koje će ostaviti trajan pečat i obogatiti našu zajednicu”, zaključili su iz NSD Budva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 15:41