ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ / - ФОТО: ФЕЈСБУК
26/02/2022 u 19:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Патријарх Вартоломеј осудио руску интервенцију у Украјини

Он позива лидере свих држава, европских институција и међународних организација да раде на мирном рјешавању ове критичне ситуације кроз искрен дијалог

Васељенски патријарх Вартоломеј осуђује ничим изазвана руска инвазија на Украјину и изражава своју солидарност страдалном украјинском народу.

Шокиран инвазијом оружаних снага Руске Федерације на територију Украјине јутрос,  васељенски патријарх Вартоломеј телефоном је назвао  Митрополита Епифанија, предстојатеља Православне Цркве Украјине, изражавајући дубоку тугу због овог очигледног кршења сваки појам међународног права и законитости, као и његову подршку украјинском народу који се бори „за Бога и земљу“ и породицама невиних жртава.

Патријарх Вартоломеј  осуђује овај ничим изазван напад Русије на Украјину, независну и суверену државу Европе, као и кршење људских права и брутално насиље над нашим ближњима и, пре свега, над цивилима. Он се моли Богу љубави и мира да просвјетли руководство Руске Федерације како би разумјело трагичне последице својих одлука и поступака, који чак могу бити окидач за глобални војни сукоб.

Он позива лидере свих држава, европских институција и међународних организација да раде на мирном рјешавању ове критичне ситуације кроз искрен дијалог, који је једино средство за рјешавање сваког проблема и суочавање са сваким изазовом.

Васељенски Патријарх братски позива Помјесне Православне Цркве, као и све хришћане, али и сваког човјека добре воље, на непрестану молитву за украјински народ и за превладавање мира и правде у Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:14