Икона Св. апостола Павла / -ФОТО: ЦРКВЕНА ОПШТИНА
21/12/2021 u 15:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланице апостола Павла, химна љубави

У оквиру циклуса предавања Вјеронауке за одрасле „Добротољубље” на тему „Химна љубави - Посланице апостола Павла” говориће свештеник Драган Станишић, сјутра (22.12) од 19 часова у Светогеоргијевском дому

Подгоричка Парохија нововарошка организује у сриједу, 22. децембра, од 19 часова у Светогеоргијевском дому, поред Цркве Светог Ђорђа под Горицом, ново предавање, а у оквиру циклуса предавања Вјеронауке за одрасле „Добротољубље”. Предавање на тему „Химна љубави - Посланице апостола Павла” одржаће свештеник Драган Станишић.
Како се наводи у најави, свака од посланица апостола Павла почиње и завршава се поздравом љубави - „Благодат Господа Исуса Христа и љубав Бога Оца и заједница Светога Духа са свима вама” (Кор. 13,13), а која се дословно изговара и на литургији.

– Љубав је благотворна, радује се правди и истини, све сноси, све вјерује, свему се нада, никад не престаје. Апостол наводи да и ако имамо сву вјеру и језике човјечје и анђеоске говоримо, а љубави немамо, онда смо ништа. Плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вјера. Апостол поздравља вјерне који постојано љубе Исуса Христа и моли се да буду чисти и беспрекорни - појашњава Станишић.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:44