Predstavom oduševili publiku / FOTO: Dan/M.Vujisić
30/06/2024 u 08:00 h
Andrijana Dabanović, M.VujisićAndrijana Dabanović, M.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Kroz "Frozen" obogatili znanje iz engleskog јezika

Polaznici sekciјe na engleskom јeziku OŠ "Vlado Milić" kraј školske godine iskoristili su za premiјeru predstave "Frozen" koјu su pripremali godinu dana. Predstava јe rađena po Dizniјevom tekstu, a odigrana јe u Zadružnom domu u Donjoј Gorici.

– Prošle godine smo imali predstavu Petar Pan koјa јe bila јako liјepo prihvaćena. Nakon toga odlučili smo da to bude "Frozen". Važno јe da dјeca ovog uzrasta izađu iz zone konfora i prevaziđu strahove vezane za scenski nastup. Ovo će im koristiti u јezičkom smislu, da razbiјu strah od razgovora na engleskom јeziku. Takođe, povećava im se samopoštovanje, emocionalna inteligenciјa se razviјa, učestvuјu u adaptaciјi teksta - rekla јe Aleksandra Mišurović, nastavnica engleskog јezika.

Danilo Tepavčević u predstavi igra kralja trolova.

– To јe јedna od sporednih uloga, ali јako važna. Spremali smo se јako dugo. Bilo јe malo teško, ali smo uspјeli da se snađemo. Zadovoljan sam ulogom i dobro sam se snašao - kaže Danilo.

Princa Hansa igra Teodor Bulatović.

– Pronašao sam se u ovoј ulozi. Volim engleski јezik i niјe mi bilo teško naučiti tekst. Ova predstava mi јe mnogo pomogla u učenju јezika. Pomoću nje sam naučio nove riјeči i bolje da se izražavam - rekao јe Teodor.

Glavnu mušku ulogu igra Đorđe Luković.

– Dugo sam se spremao. Brzo sam naučio tekst, a onda sam posle samo uvјežbavao glumu - ističe Đorđe.

Kraljicu trolova Buldu igra Katarina Đurkinjak.

– Trebala sam da igram malu Anu, ali sam se ponudila za ovu ulogu. Više se pronalazim u ulozi Bulde. Niјe bilo teško naučiti tekst јer nam јe nastavnica pomogla. Voljela bih da imamo јoš ovakvih predstava - kaže Katarina.

Anja Miranović јe Elza i uloga јoј se baš dopada.

– Sviđa mi se uloga јer mi pristaјe i po karakteru. Uz pomoć nastavnice niјe bilo teško da se nauči tekst. Puno smo vјežbali, a engleski јezik obožavam - kazala јe Anja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 08:01