Једва проходна улица / Дан
20/06/2022 u 07:29 h
Andiјana Dabanović, Milica VujisićAndiјana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пета саниција Улице Васа Брацанова: Потонуле и бетонске закрпе

Улица нам више личи на војни полигон него на градску саобраћајницу, а да су је дјеца санирала, успјела би боље у томе, кажу мјештани

Изрека без треће нема среће за Улицу Васа Брацанова могла би да се измијени у без пете нема среће, јер је већ пети пут за двије године надлежни поправљају. Чине то, како кажу мјештани, споро па више од 20 дана једва да је проходна. Надлежни су покушали да је поправе, јер је након изградње канализације по средини потонула, али након резања старог асфалта нови још није постављен. Раније су раскопали асфалт по средини улице и прекрили га бетоном. Сада управо тај бетон тоне и чини коловоз непроходним. Становници су огорчени и траже да се под хитно закрпе прекопи због којих се саобраћај једва одвија.

Мјештанин Никола Ристић каже да су навикли на овакву ситуацију јер се улица прекопава већ пет пута.

–Ломимо аутомобиле, а не знамо коме више да се обратимо. Кад дођу поправе улицу буде то тренутно и она опет пропадне. И тако пет пута до сада. Доћи ће поново за мјесец да је крпе. Ово више личи на војни полигон него на градску саобраћајницу Речено нам је да ће само пресвући асфалтом, али ништа од тога, ма права катастрофа. Улица се ради парцијално. По њој се види како су је радили, мало новог, па мало старог асфалта. Ово је баш лоше – каже Ристић.

image

Никола Ристић

Дан

Ристић наводи да комплетна улица није добила канализацију, али и да имају проблем и са водом.

– Када је рађена канализација није завршена до краја. Стигло се до једног дијела, а тамо гдје се рачва на двије стране није рађено. Комплетна инфраструктура нам је лоша и мора се нешто предузети – наводи Ристић.

Односом надлежних према мјештанима ове улице огорчен је и Милош Петровић.

image

Милош Петровић

Дан

– Прије скоро мјесец дана изрезали су улицу јер је по средини потонула и тако је оставили. Резали су асфалт и послије кривине према мосту, али га нијесу уклонили него тако оставили. Сваки дан пролазимо овуда и уништавамо аутомобиле. Притом, колико дуго стоји у оваквом стању бетон који су радили одвојио се од асфалта и потонуо. Да су дјеца санирала улицу боље би то урадили, јер ово овако је права катастрофа – истиче Петровић.

Петровић се не нада да ће улица ускоро бити завршена.

– Не вјерујем да ће је брзо завршити, јер скоро мјесец дана је овако остављена. Горњи дио улице је тек пун рупа, а притом нема ни канализацију и нико се не окреће. Ваљало би да надлежни из Главног града дођу и видје гдје живимо и да мало више пажње посвећују грађанима – сматра Петровић.

Ни Никола Аџић није оптимиста да ће улица брзо бити завршена.

image

Никола Аџић

Дан

– Овако раскопана улица није за употребу. У јадном је стање већ неко вријеме, али не вјерујем да ће брзо бити завршено како су кренули. Као што видите на једном мјесту већ је пропла закрпа – каже Аџић.

Из градског предузећа Путеви кажу да у овој улици ради предузеће Водовод.

– Водовод тренутно ради припремне радове оштећених површина након уградње водоводне мреже. Након што се заврши припрема Путеви ће приступити асфалтирању – кажу из Путева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 04:08