Бенд Трагови / Дарио Лепоглавец
06/03/2022 u 13:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бенд „Трагови” поносни на сарадњу са Сергејом Ћетковићем

Након више од двије године паузе од ауторског дјеловања Трагови су се вратили с новом пјесмом, деветим синглом, „Да си ми ту", а посебно су поносни што су остварили сарадњу са Сергејем Ћетковићем који је аутор музике и текста

Након више од двије године паузе од ауторског дјеловања Трагови су се вратили с новом пјесмом, деветим синглом, „Да си ми ту", а посебно су поносни што су остварили сарадњу са Сергејем Ћетковићем који је аутор музике и текста.

Чланови бенда Трагови и Сергеј Ћетковић су се упознали у Попмарк студију у Београду када су снимали пјесму Рузмарин.

- Сарадња с њим била је одлична. Врло брзо смо кликнули и знали у којем смјеру ћемо ићи с новом пјесмом. Сергеј је велика звијезда на цијелом Балкану и изузетна нам је част што потписује нашу пјесму - одушевљено је казао фронтмен бенда, Михаел Богчев.

Пјесма има стил Трагова, али је задржала баладични Сергејев звук захваљујући фантастичном двојцу из Попмарка – Марку Милатовићу и Владану Поповићу, који потписују аранжман и продукцију.

Сарадња с Траговима одушевила је и Сергеја.

- Обично на позив млађих колега урадим "домаћи задатак", погледам у ком правцу и на који начин разумију и представљају музику те да ли смо на истој таласној дужини. Са Михаелом и момцима је све било на прву лопту. Провјерена екипа коју чине моји дугогодишњи сарадници Владан Поповић и Марко Милатовић дали су свој печат и урадили одличан аранжман и продукцију. Драго ми је да је пјесма донесена на свијет њиховим рукама, да ће оставити сјајан траг на музичком небу и замирисати као зелен Рузмарин.

Након што је снимљен сингл, момци су одмах добили идеју за спот, а редитељску палицу је преузео Стјепан Доленец из Creative Factoryja којем је то био видео спот. Њему је идеја и жеља била да сними спот у којем ће приказати емотивну причу и гдје у првом плану неће бити свирке бенда. Спот је сниман на неколико локација, у Доњем Карину на ријеци Каришници, у Поседарју те у Загребу. Главну улогу је преузео академски глумац Марко Хергешић којег су Трагови већ представили на својим друштвеним мрежама на шаљив начин, а у споту приказује једну сасвим другу емоцију. Главна глумица је Марија Бјеливук, иначе студент економије.

- Наши глумци савршено су одрадили тражену улогу и претворили спот у причу која ће, сигурни смо, ганути сваког гледаоца и пробудити емоцију-казали су из бенда Трагови.

Ова сарадња и сингл били су савршен вјетар у леђа и Трагови у плану већ имају идућу пјесму за љето ове године, с којом ће комплетирати први албум.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:19