/ -FOTO: VLADIMIR ŠPORčIć, DAMIR DERVIšAGIć
10/02/2022 u 08:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цецин окршај са Биљаном Србљановић: Породицу ми остави на миру

Боље да нам се дјеца баве спортом него да их полиција хапси поред контејнера док купују дрогу од дилера, одговорила је фолк дива професорки

Драматуршкиња и професорка на Факултету драмских умјетности у Београду Биљана Србљановић била је једна од саговорница у документарном серијалу "Она се буди", а током свог излагања о теми положаја жена у друштву прозвала је фолк пјевачицу Светлану Цецу Ражнатовић.

Србљановић је, наиме, упоредила очекивања друштва са виђењем и тумачењем Богородице у хришћанској вјери.

- Ми Пресвету Богородицу поштујемо као мајку Бога. Њено материнство, њено тијело које је невино родило Исуса, ми поштујемо. Зато када данас виде жену у шортсу кажу: „Види она има дијете“. Па шта има ако има дијете? Она мора да буде слика Богородице, још и да узлети у небо. Kад се Богородици Исус обрати, када први пут треба да направи чудо на свадби у Kани. Она га прије тога дрма и каже му: "Нема више вина." Он јој, буквално овако каже: "Шта хоћеш, жено? Моје вријеме још није дошло. То је тај однос који се пресликава у односима синова и мајки. Поготово у патријахалним срединама. Мали је бараба, нека мушко је. Побио се, боље да се побио, него да плаче као дјевојчица. То је модел код нас, исто као када видимо удовицу Ражнатовић и њен син или све друге које имају познату дјецу криминалце или су са криминалцима направиле дјецу. То је тај однос, мама је ту да га воли и воли што је такав и он када увриједи, на мајци је то да прогута. Маме гурају синове да буду грубијани, али ипак су оне кеве, па ће до краја бити заштићене. За маму све- изјавила је Биљана.

Ражнатовић јој је након тога одговорила, наводећи да је боље да се деца баве спортом, него да их "хватају" како од дилера купују кокаин ,алудирајући на то да је 2012. године полиција ухапсила драмску списатељицу док је куповала кокаин од познатог београдског дилера.

Тада је против ње МУП подноо кривичну пријаву, а због сумње да је извршила кривично дјело неовлашћеног држања опојних дрога пријетила јој је казна затвора од три године.

- Госпођо Србљановић, било би дивно да се не бавите прије свега мојом породицом, а посебно у контексту нагађања, полу-лажи и лажи, него да ваши јавни наступи буду везани за ваш рад, вашу политичку каријеру или, не дај Боже, нешто треће. Могла бих да помислим шта је разлог и шта вам је толико помутило свијест, па такве ствари и глупости причате. Али бих се тада ја бавила оним што управо чините ви, нагађањима, истинама или лажима. Тако нека свако закључи шта му је драго, а молим вас моју породицу и мене оставите на миру. И да када је здравље у питању, боље да нам се дјеца баве спортом него да их полиција хапси поред контејнера док купују дрогу од дилера. Прочитала сам цијењена професорко да сте имали такво искуство и остала шокирана- рекла је Цеца за Нова.рс као одговор Биљани Србљановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:46