Фото: Архива / - Фото: Архива
17/07/2021 u 21:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Документарац о ком бруји регион: Да ли је Аркан створио Цецу какву данас познајемо?

Фолк дива се још није огласдила поводом филма који је приказала Н1 телевизија

У оквиру документарног серијала 'Јунаци доба злог', који говори о особама које је изњедрила владавина Слободана Милошевића 90-их, а који и дан данас дјелују на друштвеној сцени Србије, на телевизији Н1 приказана је епизода о фолк пјевачици и супрузи ратног злочинца Жељка Ражнатовића Аркана, фолк диви Светлани Ражнатовић Цеци.

image
Фото: Архива

Епизода под насловом 'Српска мајка' привукла је велику позорност јавности, а посебно због чињенице да је документарац скинут са Јутјуба након три дана, пошто се продукцијска кућа Ражнатовићке позвала на ауторска права. 

Епизода са фолк дивом фокусира се на неколико преломних догађаја њене каријере, као што су пуцњава у култном београдском клубу "Ступица" након прославе рођендана пјевачице 2001. године.

У тој пуцњави учествовао је Милорад Улемек Легија, некадашњи командир Српске добровољачке гарде, а касније и Јединице за специјалне операције српске полиције, који је 2005. осуђен за убиство српског премиејра Зорана Ђинђића.

image
Фото: Архива

У документарцу се наводи и повезаност Ражнатовићке и Земунског клана, на чијем је челу био Душан Спасојевић Шиптар, а која је - међу осталим, по Легијином налогу - извршила низ убистава као освету за Жељка Ражнатовића Аркана, Цециног супруга. 

image
Фото: Архива

Филм се осврће и на Ражнатовићкино хапшење, кад је у акцији "Сабља" приведена. У притвору је провела 121 дан, од чега је 10 дана штрајковала глађу.

Новинар Вук Цвијић подсјећа како је истрагу у тој акцији водио Драган Kарлеуша, отац пјевачице и највеће Цецине естрадне супарнице Јелене Kарлеуше.

image
Фото: Архива

Полиција је тада пронашла накит и новац припадника Земунског клана који је наводно скриван у њеном београдском дому недалеко од стадиона Црвене звезде, а у којем је наводно откривена и слика цијењеног француског сликара Реноара. 

Документарац баца свјетло и на период од 2010. до 2012. гофине кад је Цеца прво одржала низ концерата у Аустралији (сви су мислили да је побјегла из Србије), да би након судске нагодбе платила милион и по еура и годину дана живјела у кућном притвору с наногицом. 

image
Фото: Курир

Заузврат, како се тврди у документарци обустављена истрага против Ражнатовићке због финансијских малверзација приликом продаје десет фудбалера Обилића, клуба који су у деведесетим годинама преузели она и Жељко Ражнатовић.

image
Фото: Архива

Филм се бавио и повезаношћу Жељка Ражнатовића са Цецином каријером, па наводе да док се Југославија деведесетих полагано распадала, фолк дива је управо у том периоду доживјела свој велики успон.

Епизода сугерише да је томе помогло и што је Аркан пријетио њеној конкуренцији, прије свега Драгани Мирковић, чија је каријера тада била у великом успону, а Аркан је пигмалионовски обликовао Ражнатовићку у звијезду какву данас знамо. 

image
Фото: Архива

Посебно је интересантно што се фолк дива поводом документарца још није јавно огласила. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:51