Сестре Мићаловић  / -Фото: АТА IMAGES
12/08/2021 u 12:09 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драгана Мићаловић: Сестра Слобода ми је највећа подршка

Талентована глумица прича о својим улогама, послу, каријери и плановима

Уна је лик најкомплексније личности коју је досад талентована глумица Драгана Гага Мићаловић тумачила, иако је најдуже била у кожи Касје у серији Синђелићи, чак четири године.

Лакоћа с којом нам открива Уну и њене врлине одише у сваком кадру.

- Уна је постала саставни дио њеног живота. Она је дефинитвно обиљежила моју каријери и због гледаности и генерално због особина због којих се људима лик Уне допада. Досад сам увијек добијала да играм те фине дјевојке, али Уна је некако најискренија, најчистија, она је борац за правду, а опет са великом дозом рација, сигурности и храбрости. Тако да Уна је некако најкомплекснија личност коју сам досад тумачила - казала је Драгана Мићаловић у интервјуу за Дневне новине Дан. 

image
Фото: Објективна

Вољела би да може за себе да каже да је најсличнија управо Уни.

- Мој највећи циљ је да будем боља него јуче, још боља сјутра. Мислим да што се тиче Уне имамо заједничку ту неку црту породичног васпитања, да обје имамо ту неку историју животну, Уна је дјевојка која је сама, која је остала без једног родитеља и некако се као борац носи кроз све то. Мислим да нас је у једну руку живот и закачио, али вољела бих да сам мало храбрија на Уну - казала је Мићаловић.

У току је снимање друге сезоне серије Игра судбине, тачније последњих 100 епизода, али на наставак приче ћемо морати да сачекамо до емитовања.

- Не смијем да откривам што ће бити. То не знамо ни ми и сам Жарко то мијења како му налети инспирација, тако да се и ми изненађујемо сваким даном. Снимамо епизоду по епизоду и тако и ми откривамо шта ће бити - каже глумица.

За екипу која реализује серију глумица каже, да их веже породична слога, и да заправо нису мала срећна породица, како их карактеришу, већ велика.

- Све могуће пројекте које сам до сада радила који су били, морам признати и јаки и са великом плејадом глимаца, нигдје досад нијесам наишла на овакав склоп људи у правом смислу те ријечи. Ми срећни одлазимо сваког дана на сет, дружимо се много лијепо, забављамо се много лијепо. Поштовање је прво правило у тој нашој малој породици и некако се чувамо, чувамо једни други, за шта генерално по другим сетовима људи немају времена. А ми смо склоп људи који не знам хоће ли се икада више саставити и некако видим да сви имамо велику жељу да сачувамо једни друге и кад прође овај пројекат надам се да ћемо успјети колико толико да задржимо једни друге - искрена је Мићаловић.

Већину тих људи из серије Драгана је познавала, али, како је и сама казала, веома површно.

- На примјер, Ољу Левић сам знала, али никада нисам с њом улазила у неке озбиљније или присније разговоре, просто некако нас је вишесатно, па вишедневно, мјесечно па чак и вишегодишње снимање условило да будемо заједно и онда нас је условило и да боље упознамо једна другу. Морам признати да је Оља заиста један од ријетких људи за које могу да кажем да је човјек у правом смислу те ријечи. Пријатељ је и неко за кога ми је толико драго да сам је упознала и заиста ћу се трудити да је сачувам у свој живот јер је један квалитетан човјек и заслужује да буде ту гдје јесте.

Генерацијски јаз на сету никако није препрека да екипа Игре судбине не функционише бепрекорно.

image

Фото: Објективна

-Фото: Објективна

- Сви старији су нам подршка, почев од Милице која нам је заиста мајка, Данице која нама је и мајка и професорка, исправља нас, савјетује. Просто некако ти старији су наш ниво, врло често оду у то неко дјечије, играју се много и подјетиње са нама, а опет с друге стране и те како брину о нама. Кад сам имала корону они су мене звали и Милица и Жарко и Данијела Кузмановић и Сандра Бугарски и Даница, сваки дан су питали да ли ми нешто треба. Ми смо дошли до тога да сам их ја прије неко вече звала да ме посавјетују за неки пројекат шта да радим, како да се поставим. Мислим да је то велики показатељ повјерења који ми имамо једни у друге, када дођете до тога да некога питате да одлучи умјесто вас - искрена је Драгана.

Када успије да погледа серије највише проналази мана себи.

- Понедјељак је мој слободан дан, тад ухватим ретроспективу свега што се издешавало те недјеље па тад погледам. Вазда нађем нешто да замјерим, чак је тога на претек. Можда ми је то на Уну - нашалила се глумица.

Гага тренутно снима серију Тајне винове лозе у којој ће глумити мајку својој сестри Слободи Мићаловић главној протагонисткињи серије.

- Како год то звучало Теленовела презента играм мајку својој сестри. Чека ме потом један филм о којем не смијем ништа да откривам, позориште од октобра и нова представа у плану, као и факултет од октобра - истакла је Мићаловић.

Неизбјежна су питања како се Гага и Слобода опходе једна према другој, савјетују ли се или критикују.

- Моја породица је моја највећа подршка као што се и ја трудим да будем њима највећа подршка - закључила је Драгана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:48