Клинт Иствуд, симбол шпагети вестерна / - Клинт Иствуд, симбол шпагети вестерна
19/07/2021 u 22:02 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Клинт Иствуд најавио одлазак у пензију

Освојио је бројна признања међу којима су два Оскара за режију и два за најбоље остварење, Златни глобуси, Цезари, као и награду Удружења редитеља Америке

Легендарни амерички глумац и редитељ Клинт Иствуд поручио је на друштвеним мрежама да се повлачи у 92. години из свијета филма, и истакао да је касно да „остари достојанствено”.

Иствуд је на Твитеру написао да је за њега прекасно, то јест да је сувише стар да би остарио грациозно.

– Вјерујем да је способност грациозног сазријевања драгоцјена вјештина. За мене је прекасно – казао је Иствуд.

Иствуд је играо у великом броју познатих филмова попут „За шаку долара”, „Дјевојка од милион долара”, „Прљави Хари”, „Добар, лош, зао” и многим другим.

Клинт Иствуд је рођен 1930. године у Сан Франциску. Његова породица често се селила по градовима Западне обале САД због послова које је његов отац добијао.

Тинејџерске године Иствуд је провео у Оукланду гдје је 1949. и матурирао у Средњој техничкој школи. Радио је на бензинској пумпи заједно с оцем, био дрвосјеча, спасилац на плажи, ложач у челичани, чистач базена...

Почетком 50-их година почиње да се бави глумом, а славу је стекао у бројним вестернима.

Освојио је бројна признања међу којима су два Оскара за режију и два за најбоље остварење, Златни глобуси, Цезари, као и награду Удружења редитеља Америке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. septembar 2021 11:32