/ Фото: Магазин Хело
13/07/2021 u 10:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Како су се Новак и Јелена заклели на вјечну љубав у манастиру у Будви

Вјенчао их је јеромонах Kлимент, а симболично крунисање пратио је црквени хор који је пјевао псалме из Старог завјета.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изазвао је велику пажњу јавности када је јуче у склопу посјете Црној Гори посјетио и манастир Прасквицу, мјесто на ком се вјенчао са својом супругом Јеленом прије седам година.

Новак Ђоковић обишао цркву у којој се вјенчао

Вjенчање Ђоковића и Јелeне Ристић прије седам година ушло је у историју као медијски догађај који се на овим просторима највише ишчекивао и детаљно пратио.

Ексклузивна репортажа са вјенчања на Светом Стефану, у Будви на коју је право имао само магазин Хело, изазвала изузетно велику пажњу читалаца, а објављене фотографије обишле су свијет. 

- Изгледала је као анђео док је стајала поред мене и смијешила ми се испод вела. Пажњу сам усмјерио само на њу, на њен осмјех, на нашу бебу. То су били заиста савршени тренуци - изјавио је Новак за Хело свега неколико сати после изговарања судбоносног да под импресивном и цвијећем окићеном мермерном куполом на тераси виле Милочер, с погледом на море.

image
Фото: Магазин Хелло

Радосне тренутке најбољи тенисер свијета и његова изабраница подијелили су са најближима, родитељима, породицом, пријатељима, са којима су тог 10. јула наставили да се веселе у вили.

Два дана касније, у суботу, када је добар дио гостију већ напустио ексклузивно љетовалиште на Јадрану, на вјечну вјерност и љубав док их смрт не растави заклели су се и пред Богом. 

Вјенчању је присуствовала само најближа родбина, као и Новаков кум Невен Марковић, фудбалер швајцарског Сервета, и Јеленина кума Јелена Ђурић, пријатељица из дјетињства.

image
Фото: Магазин Хелло

Вјенчао их је јеромонах Kлимент, игуман манастира Праскавица.

image
Фото: Фејсбук

На церемонији, како то обичаји налажу, младенци су са кумовима прошетали око олтара носећи свијеће, а руке су им биле везане платном, што симболише свету заједницу. Пошто је свештеник изговорио молитве за њихово здравље и срећан живот, понијели су круне које представљају њихову вјеру у Христа.

Симболично крунисање пратио је црквени хор који је пјевао псалме из Старог завјета. После интимне церемоније младенци су се са породицама и кумовима упутили на ручак у ресторан у близини цркве. Тиме је окончано славље о ком су готово сваког сата извјештавали сви медији у региону, а и шире.

А након вјенчања, пошто су се и пред Богом завјетовали на вјечну вјерност и љубав до краја живота, младенци су отпутовали на медени мјесец нешто јужније, у Грчку.

- Наше вјенчање је било веома емотивно и  незаборавно. Јелена и ја смо се договорили да се сада мало одморимо, да средимо утиске. Уживали смо у свему, а сигуран сам да су се и гости такође добро осјећали. Рекли су нам да су били пресрећни и да су се одлично провели- причао је тада Новак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:13