Карлеуша / Фото: Горан Срданов, Нова.рс
26/08/2021 u 08:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Карлеуша: Вучић мора да подржи ЛГБТ заједницу и истополне бракове у Србији

Изгледа да је најбоље за Србију када нисам обавијештена, јер кад нема мог коментара, тад је у Србији мир, каже пјевачица

Пјевачица Јелена Карлеуша одувијек привлачи велику пажњу, колико наступима, толико и врло смјелим друштвено политичким коментарима, а овога пута је ријешила да се обрати и предсједнику Србије Александру Вучићу. 

У интервјуу за Нова.рс Карлеуша се осврнула на закон о истополним заједницама у Србији, који је, све су прилике, завршио у фиоци.

- Изгледа да је најбоље за Србију када нисам обавијештена, јер кад нема мог коментара, тад је у Србији мир. Ја сам неко ко је јасно и гласно подржао тај закон. Нисам знала да је у фиоци, али се надам да ће се некада отворити та фиока. Хоће ли се отворити та фиока? Kо је отвара? - пита се Јелена. 

Додала је да у Србији има људи који су и у женском роду и мушком и оних који се изјашњавају као жене и мушкарци супротно полу који су добили рођењем.

- Али, једно је сигурно – сви имамо истог предсједника. Је ли тако? Он ваљда треба да воли све нас и са оваквим и онаквим мишљењем. Са оваквим или онаквим сексуалним опредјељењем и правом на живот, рад и функционисање без икаквих техничких препрека. Kолико сам разумјела, а разумјела сам нажалост све, не тражи се ништа више од техничког олакшања двоје партнера. Не брак и усвајање дјеце, него заједница- додала је Карлеуша.

Она је апеловала на Вучића "да у складу са свим европским и свјетским токовима буде неко ко поштује људска права". 

- Ми смо народ који је увијек подржавао слободу изражавања и свега онога што се назива људским параметрима, па нека покаже да је предсједник свих нас- закључила је Карлеуша. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 22:39