/ -Мадона тражи састанак са поглаваром католичке цркве
06/05/2022 u 20:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мадона жели састанак са Папом: Протјеривали су ме из цркве три пута, није фер

Да ли би било могуће да се једног дана нађемо и разговарамо о неким важним стварима?- питала је Мадона у твиту

Последњих дана Мадона је поново постала једна од уметница о којима се највише прича у медијима, најпре због недавног раскида са 35 година млађим дечком, а и због тога што ће за неколико мјесеци објавити нови албум.

Ипак највеће изненађење је њен захтјев папи Фрањи за разговор.

Преко својих налога на друштвеним мрежама, Мадона је послала је поруку папи тражећи аудијенцију.

- Здраво. Ја сам добар католик, кунем се. Мислим, не псујем! Прошло је неколико деценија од моје последње исповијести. Екскомуницирана сам три пута, није фер. Да ли би било могуће да се једног дана нађемо и разговарамо о неким важним стварима?- питала је Мадона у твиту.

Колико је озбиљно њено питање и позив папи Фрањи није јасно, али је Мадона током своје каријере изазвала контроверзе и сукобе са католичком црквом због изражавања својих схватања о сексу, истополној љубави и хришћанским симболима.

Када је 1990. године Мадона дошла у Италију да би промовисала свој албум "Like a Prayer", тадашњи папа Јован Павле Други замолио је вјернике да не иду на концерт, јер је сматрао да је то „сатански наступ, највећи у историји човјечанства".

Тада је Мадона изазвала велики бијес католичке цркве, као и после свог наступа у Риму 2006. године. На том наступу она је разапета на бини што је био дио сценарија.

Папа Фрањо још није одговорио Мадони.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:42