Милена Ћеранић / - фото: Друштвене мреже
10/06/2021 u 19:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милену Ћеранић "разапели" на Твитеру због стихова посвећених Ратку Младићу

Милену знам већ дужи низ година и jако ми жао што се доводи у везу са било каквим обликом национализма jер дјевоjка апсолутно ниjе из те приче, истиче Савић

Пјевачица Милена Ћеранић сигурно ниjе могла ни да претпостави да ће изазвати буру негодовања, пријетњи и увреда на своj рачун само зато што jе пре неколико вечери на jедном слављу отпјевала стихове "Младићу моj, проблем jе твоj, што си ми српски хероj". Видео погледајте ОВДЈЕ 

Било jе то у дану када jе некадашњем генералу главног ратног штаба Воjске Републике Српске Ратку Младићу потврђена првостепена пресуда у Хагу, по коjоj jе осуђен на доживотну робиjу. Друштво коjе се те вечери затекло затражило jе од ње да отпева промијењене стихове пјесме "Младићу моj", коjу у оригиналу изводи Зана, што jе она и учинила. Њен наступ су многи гости, међу коjима jе био и Вуjадин Савић, снимали и обjављивали на Инстаграму, па се то брзо раширило по друштвеним мрежама. Ћеранићка jе тако одмах постала главна тема твитераша, коjи jоj поручуjу да више нема шта да тражи у Босни и Црноj Гори, позиваjу да се забрани извођење њених пјесама, а има и оних коjи jе наjгнусниjе вријеђаjу, преноси Курир.

image

Милена Ћеранић

- фото: Инстаграм

У саопштењу Милена каже да jе погрешно протумачен њен гест.

– Поводом навода поjединих медиjа да "пружам подршку и величам ратног злочинца", жељела бих да се огласим и да то оштро демантуjем. Оглашавам се искључиво због људи коjи имаjу катастрофална искуства и тешке трагедиjе везане за ову тему и прије свега њима желим да се извиним уколико сам их ненамјерно увриједила. Свјесно то себи никад не бих дозволила, jер гаjим изузетну емпатиjу и знам да су то ране коjе не зарастаjу. У моjоj породици нема мјеста за национализам и шовинизам, нити сам jа васпитана у том духу. Апсолутни сам противник било каквог облика насиља и гнушам се на то да народи коjи причаjу сличним jезиком, дијеле врло сличан менталитет и културне вриједности због историjских дешавања, коjе jе креирала мањина, воде међусобне препирке, расправе и гаjе анимозитет – изjавила jе пјевачица, наводећи да ниjе знала значење измијењеног текста коjе jе отпјевала.

– До момента када су кренули медиjски натписи нисам знала с чим jе модификован текст пјесме коjи сам изненада добила да отпјевам на приватноj прослави повезан, jер ме, као што сам већ апострофирала, политика ни наjмање не занима и сву своjу енергиjу усмјеравам ка лијепим и позитивним стварима, а да сам била упућена, сигурно то не бих учинила jер у мом срцу нема мјеста за мржњу према било ком народу, а посебно не према народу коjи jако волим и према земљи одакле jе велики броj моjих приjатеља, нити има мјеста за подршку људима коjи су учинили било какво зло – закључила jе Ћеранићева.

Вуjадин за Курир

Милена ништа ниjе крива, jавно jоj се извињавам!

Вуjадин Савић за Курир каже да jе он иницирао да Милена отпјева спорне стихове, да му jе криво што jе она сада мета напада и jавно jоj се извињава због тога.

– Милену знам већ дужи низ година и jако ми жао што се доводи у везу са било каквим обликом национализма jер дјевоjка апсолутно ниjе из те приче, напротив. Jош више ми jе жао што сам управо jа, као њен приjатељ, довео до тога да се њено име веже уз такве наслове jер сам иницирао да отпјева таj делић песме, а она ниjе имала представу о чему се ради све док нису кренули натписи по порталима. Много пута сам jоj се извинио приватно, па ћу искористити ову прилику да jоj се извиним и овако jавно за неприjатности коjе неправедно доживљава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:42