/ -JUTJUB
25/09/2024 u 11:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Džon Travolta tvrdi da mu je uloga u filmu "Cijena pravde" bila najkompleksnija u karijeri

Džon Travolta je u svojoj karijeri odigrao mnogo uloga a filmovi poput "Groznice subotnje večeri", "Paklenog šunda" i "Čovjeka bez lica" su među najpoznatijima. Ipak, još jedna uloga ostala mu je upečatljiva.

Međutim, jedan od njegovih najsloženijih likova dolazi iz devedesetih, a riječ je o ulozi advokata Jana Šlihtmana u filmu "Cijena pravde".

Film je utemeljen na stvarnoj priči advokata Šlihtmana, koji je tužio jednu od najvećih američkih korporacija zbog nepravilnog odlaganja industrijskog otpada, što je uzrokovalo trovanje pitke vode u gradiću Voburnu u Masačusetsku. Kontaminacija je dovela do smrti osmoro djece zbog leukemije i drugih zdravstvenih problema.

Travolta tumači Šlihtmana, advokata koji u početku vidi slučaj kao gubitak vremena, ali se zatim sve više emocionalno i finansijski uključuje.

"To mi je bila najkompleksnija uloga u karijeri zato što Jan često ni sam nije znao u kojem smjeru ide. Njegova kompanija propada. Dakle, radi li iz ega, profesionalizma ili nečeg drugog", otkrio je Travolta filmskom kritičaru Rodžeru Ebertu, prenosi Far Out Magazine.

Ta unutrašnja borba liku daje dodatnu dubinu jer Šlihtman nije tipičan heroj, već advokat koji se zapetljao u slučaj balansirajući između želje za profitom i pravdom.

Iako Cijena pravde nije jedan od najpoznatijih Travoltinih filmova, njegova izvedba Šlihtmana zaslužuje pažnju. Film se uklapa u najbolje sudske drame iz devedesetih, a uz Travoltu, Robert Duval je dobio nominaciju za Oskara za ulogu suparničkog advokata Džeromea Fašera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 11:55