Marc Collin - Nouvelle Vague / - NOUVELLE VAGUE
29/06/2024 u 14:46 h
Milena Čavić/Bojana BožovićMilena Čavić/Bojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

EKSKLUZIVNI INTERVJU: Mark Kolin (Nouvelle Vague): Ne smijete izgubiti kreativnost, iznenadite publiku

Francuski bend Nouvelle Vague pridružuje se sjajnom spisku izvođača na festivalu Rubix 2024. Bend slavi 20 godina od izlaska njihovog prvog albuma, zajedno s izlaskom njihovog novog albuma "Should I Stay or Should I Go". Tim povodom o novim spotovima, nastupu na Rubixu, Crnoj Gori, razgovarali smo sa Markom Kolinom, producentom i osnivačem benda.

Prošlo je 20 godina od izlaska vašeg prvog albuma. U ovih 20 godina, bend i dalje raste, eksperimentiše, traži nove izazove, ali ne gubi svoj originalni zvuk. Koji je vaš recept za uspješnu karijeru?

- Nisam siguran da imam recept, ali zaista pokušavam da se mijenjam, da pratim svoj instinkt, da iznenadim publiku. Dakle, bilo je mnogo evolucije od prvog albuma koji je bio u bosa nova žanru, i otišli smo na mnogo različitih mjesta. I da, mislim da je recept pokušavati da budete kreativni i iznalaziti mogućnosti za nove izvedbe.

Možete li nam reći više o muzičkom ukusu članova benda? Pretpostavljam da svi imate različite preferencije i kada sve kombinujete – nastaje magičan zvuk Nouvelle Vague!

- Tokom godina mnogi članovi su se mijenjali, ali rekao bih da uvijek pokušavamo da imamo ljude koji su veoma otvoreni za mnoge različite muzičke žanrove. Bubnjar je voli pop, basista hip-hop, rok i džez. Mislim da su pjevačice prilično različite. Na primjer Fibi je više soul, bluz pjevačica, a Melani je više pop pevačica - veoma frenchy. Sve je raznoliko i promjenljivo.

image

Nouvelle Vague

- NOUVELLE VAGUE

Recite nam više o saradnji sa Bijou i Marine Quéméré na novoj pesmi i videu "Shout"? Da li će možda one biti sa nama na Rubix festivalu?

- Na Rubix festivalu Bijou neće biti prisutna, ali Marine Quéméré će biti tamo sa Alyonom, koja se pojavljuje u nekoliko pjesama sa novog albuma. Za video ‘Shout‘ željeli smo da napravimo nešto svježe sa mnogo sunca, ali da i dalje zadržimo veoma francuski stil. Spot smo snimali na jugu Francuske. To daje novu sliku benda, što je interesantno.

image

Nouvelle Vague

- NOUVELLE VAGUE

U januaru ste pokrenuli novi kanal Sessions sa videom "You Spin Me Round" snimljenim u Briselu. Da li ćete ponovo obradovati fanove lijepim videima kao što je ovaj?

- Da, nadam se. Snimili smo još dvije pjesme tokom ove sesije: ‘Love Will Tear Us Apart’ i ‘People Are People’. Nadam se da će ih objaviti na istom kanalu tokom ove godine.

Šta znaš o Crnoj Gori?

- Čuo sam mnogo o Crnoj Gori! Nekoliko mojih prijatelja je bilo tamo na odmoru i preporučili su mi boravak. Veoma se radujem putovanju.

image

Nouvelle Vague

- NOUVELLE VAGUE

Možete li nam dati neku naznaku o nastupu na Rubix festivalu?

- To je će biti naš novi performans, miks prvog i novog albuma sa dvije nevjerovatne pjevačice!

Možete li izdvojiti najljepše mjesto na kome se imali koncert?

- Nije lako dati odgovor ali neka bude ostrvo Amorgos u Grčkoj.

Koja Vam je omiljena Nouvelle Vague pjesma?

- ”Let Me Go.”

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 12:11