/ -EPA EFE
21/06/2024 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Silvester Stalone smatra da je ovaj film grozan

Silvester Stalone napravio je karijeru izlazeći kao pobjednik iz brutalnih borbi na ekranu, a mnogi ga smatraju jednom od najvećih zvijezda akcionih filmova u istoriji Holivuda.

Iako je njegov popis filmova pun nezaboravnih projekata koji su samo ojačali njegovu globalnu popularnost tokom godina, postoje neki filmovi koji će uvijek imati posebno mjesto u Staloneovu srcu.

Na početku svoje karijere Stalone je morao da savlada nekoliko prepreka. Činilo mu se kao da mu ništa ne ide od ruke. Nakon što nije uspio da dobije ulogu statista na snimanju filma Kum, razmišljao je o potpunom napuštanju ovog posla. Međutim, donio je ispravnu odluku i odlučio da nastavi da "grabi" ka zacrtanim ciljevima.

Na temelju scenarija koji je Stalone smislio u samo tri dana, nevjerovatna sportska drama Roki najavila je njegov dolazak u svijet filma i donela mu neviđeni uspjeh. Njegov sirovi pristup akcionim filmovima samo je nastavio da dobija zamah, ali jedan od najboljih primjera njegove predanosti i ljubavi prema žanru je serija filmova Rambo.

Serija je započela slavnim akcijskim filmom Prva krv iz 1982., u kojem Stalone glumi veterana Vijetnamskog rata koji se bori s demonima prošlosti koristeći svoje izvanredne vještine preživljavanja u opasnim situacijama.

Tokom godina dodati su novi nastavci serije, ali jedan neočekivani film dobio je Staloneovu pohvalu, uprkos njegovim početnim dvoumljenima.

Radi se o četvrtom nastavku serije, filmu Rambo iz 2008., u kojem pratimo vojnika kako se snalazi u nasilnom okruženju Burme.

Komentarišući svoje prve dojmove, Stalone je rekao:

"Rambo iz 2008. je film na koji sam jako ponosan i najbolji je akcioni film koji sam ikad napravio jer je najautentičniji. No, kritikovali su me jer je film vrlo nasilan. I zaista jeste nasilan. Grozan je."

Govoreći o elementima koje je mislio da će biti cenzurirani, glumac je dodao:

"Djeca koja gore. To je ono što čini građanski rat gori od svega: tvoj komšija te odjednom ubije. Bio sam vrlo srećan s tim filmom i nikada nisam mislio da će se prikazati u bioskopima."

Uprkos kritikama zbog nasilja, Staloneov tehnički pristup režiranju ovog projekta dobio je pohvale, a film je postao još jedan komercijalno uspješan nastavak popularne serije filmova Rambo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 07:22