Kijanu Rivs stiže na Arsenal fest / - SKRINšOT/INSTAGRAM
27/06/2024 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Večeras počinje Arsenal Fest: Kijanu Rivs sa svojim Dogstarom startuje prije ponoći

Četrtnaesti Arsenal Fest počinje danas u prostoru Kneževog Arsenala u Kragujevcu. Za tri dana, uz rekordan broj izvođača u punom festivalskom kapacitetu, očekuju se rekordi i kad je posjeta u pitanju.

Kapije festivala će se svakog dana otvarati u 18 časova, a ulaz za posjetioce biće moguć sve do 01.30 časova.

Arsenal Fest takođe ima i bogat prateći program.

U Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu sve do 1. jula biće otvorena maestralna izložba “Andy Warhol”.

Tokom trajanja festivala, istaknuta street art umaetnica Kraljica Vila – TKV crtaće murale u prostoru Arsenal Festa, a biće upriličena i izložba skulptora autora Arpada Slancika.

Arsenal Fest zvanično ulazi u ESNS Exchange program

Poznata je i satnica festivala:

 

MAIN STAGE

 

Četvrtak, 27. jun

20:00 Asian Dub Foundation

21:40 Partibrejkers

23:20 Dogstar

01:00 Brkovi

 

Petak, 28. jun

20:00 Nouvelle Vague

21:40 Bijelo dugme

00:10 Coby

01:50 Lil Pump

 

Subota, 29. jun

20:00 Circa Waves

21:30 Zdravko Čolić i simfonijski orkestar

00:00 Palaye Royale

01:30 Sivert Hoyem

03:00 Goblini

 

GARDEN STAGE

Četvrtak, 27. jun (18:30): Vuk Vukajlović, Forever Storm, Lipov loud, Tago Mago, Lufthansa, Keni nije mrtav, Jarboli, Grand Mess, Svemirko, Ničim izazvan

Petak, 28. jun (18:30): Oathbringer, Gajbraš T, Dante, Steffan, Njezz, Bad Daughter, Jet Vesper, Vojko V, Ritam nereda, Mortal kombat, Miki Radojević i bend, Rouzi, Mimi Mercedez

Subota, 29. jun (18:30): Mali demon, Kruz Roudi, Zhiva, Nik West, Iva Lorens, Despite the Noise, Savršeni marginalci, E-play, Z++, Letu štuke

EXPLOSIVE DJ STAGE

Četvrtak, 27. jun (20:00): Marco White B2B Goranche, Tijamara, Nemax, Petar Dundov

image

Kijanu Rivs

- SKRINšOT/INSTAGRAM

Holivudski glumac Kijanu Rivs, zvezda filmova "Matriks" i "Džon Vik" stigao je juče u Kragujevac gdje će večeras nastupiti sa svojim bendom "Dogstar" na otvaranju festivala Arsenal.

Kako je već poznato, zvijezda filmova "Matriks" i "Džon Vik" ima običaj da šeta sam kroz grad u koji je došao, pa su ga tako dan ranije slikali u Zagrebu kako sjedi na podu ispred jednog hotela, a slično je bilo i Kragujevcu. Oni koji su ga sretali, kažu da se ljubazno javljao, šetao je ulicama sa bubnjarem Robertom Mejlhausom toliko nonšalantno da ga mnogi nisu ni prepoznali.

Rivs je imao i određene zahteve, te se na rajder-listi našlo svega nekoliko skromnih želja:

– Prva i najvažnija stavka jeste da je sve čisto, da li je to čisti led, čisti toalet ili čista soba, to im je najvažnije. Zanimljivo je da on, za razliku od nekih rok bendove, traži bezalkoholno pivo i hladan sake, što je japansko piće i nije uobičajno da se nađe u rajderu. Voće i sve ostalo, osim kokosove vode, koja je već postala standard u rajderima, može da se nađe u prodaji ovdje – istakla je Maja Cvetković, članica grupe E-play i organizatorka Arsenal festa i dodala da će biti i nekoliko ljudi iz obezbjeđenja što je standardna procedura kada su tako velike zvijezde u pitanju.

Kijanu Rivs od organizatora Arsenal festa tražio samo dvije stvari

Alternativni bend iz Los Anđelesa koji, osim Rivsa koji svira bas gitaru, čine pjevač i gitarista Bret Domrouz i bubnjar Robert Mejlhaus, obnovio je aktivnost posle pauze duge dve decenije, objavivši treći album "Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees" za svoju nezavisnu izdavačku kuću "Dillon Street Records".

Povodom povratka benda "Dogstar" na scenu, Kijanu je istakao da mu je obnavljanje rada grupe bilo u mislima već duže vrijeme:

– Nedostajalo mi je naše zajedničko stvaranje pjesama, koncerti… Sva trojica smo rekla – radićemo ovo, hajde da snimamo album. Za mene je ‘Dogstar‘ strast kojoj sam se s oduševljenjem vratio posle svih ovih godina!

Rivs je inače tvorac i koscenarista stripa "BRZRKR", koji će se prodavati u Kragujevcu i postoji mogućnost da će upravo na štandu na "Arsenalu" potpisivati ovo izdanje.

Predstavljen prateći program Arsenal Festa 2024

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 17:46