eden golan / - HTTPS://ESCBEAT.COM/
09/05/2024 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Izraelska pjevačica izviždana na generalnoj probi Eurosonga: Došla sam ovdje da pokažem svoj glas

Pjevačica Eden Golan, predstavnica Izraela na Evroviziji, izvela je sinoć na generalnoj probi za drugu polufinalnu večer svoju pjesmu "Hurricane", ali dio publike u sali je izviždao njen nastup.

Izraelski javni servis Kan izdao je saopštenje u kojem kaže da je "Eden sa ponosom izašla na pozornicu na generalnoj probi i pružila nevjerovatan nastup", prenosi Tajms of Izrael.

Podsjetimo, Eden Golan je morala da promijeni tekst svoje pjesme kako bi mogla da učestvuje na takmičenju, a organizatori se brinu i za njenu sigurnost.

Njena pjesma se prvobitno zvala „Oktobarska kiša“, ali se smatralo da tekst aludira na napade 7. oktobra. Zbog kršenja pravila o političkoj neutralnosti, Eden je morala da promijeni tekst kako bi joj bilo dozvoljeno da se takmiči, piše B92.

Međutim, problemi su se nastavili i nakon promjene teksta.

U Malmeu, u kom se održava ovogodišnja Evrovizija, došlo je do propalestinskih protesta, zbog čega je Eden bila ugrožena sigurnost.

Policija joj je zato poručila da ostane van vidokruga javnosti osim za vrijeme nastupa, prenio je Euronews. Savjetovali su joj da ne napušta hotelsku sobu, kako ne bi rizikovala svoju sigurnost.

Eden se oglasila uz nadu da će svojom muzikom uspjeti da ujedini ljude.

- Došla sam ovdje da pokažem svoj glas, da podijelim svoju ljubav, moj dar od Boga i uz nadu da ću navesti ljude na nešto osjete i da ću ostaviti trag na njihovim dušama i da ću ujediniti muzikom - rekla je Golan.

Organizatori su zabranili i isticanje zastava koje nisu priznate državne zastave ili LGBT zastave, što je u prevodu značilo zabranu za zastavu i druge simbole Palestine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:22