Bend AkademiA / - SKRINšOT/JUTJUB
20/09/2024 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Virus putuje: Grupa AkademiA u jazz vodama

Barski rock band “AkademiA” objavio je novi spot poslije dužeg vremena, i to za pjesmu koja stilski nije u fazonu kakav smo od njih navikli.

Riječ je o punokrvnoj jazz kompoziciji “Virus putuje”, kao preslikanoj iz zadimljenih barova New Orleansa, a da bi sve bilo urađeno “po načinu” gosti su bili muzičari kojima je muzika te provenijencije osnovna djelatnost: na trubi Tiho Biskupović, na trombonu Dario Maršić, a solo gitaru je odsvirao jedan od najboljih balkanskih jazz gitarista Milorad Šule Jovović.

Muzika za “Virus putuje” djelo je Slobodana Bobana Mijovića i Božidara Gagovića, tekst Slobodana Mijovića, a aranžman potpisuju Mitar Škuletić i Božidar Gagović. Snimano je u studiju “Xenia”, a u odnosu na raniju, već objavljenu verziju pjesme, novi mix su napravili Veljko Ivanović i Božidar Gagović. Muzički producent je Mitar Škuletić.

Video koji prati ovu numeru je još jedan u nizu “all together” kvalitetnih snimaka sa stejdža iz barskog Doma kulture. Djelo je “Bubulj produkcije”, odnosno Dejana Senića, Igora Perčobića i Dragana Nane Proface.

Projekat su pomogli: Kulturni centar Bar, Turistička organizacija Bar, “Beer & Bike club” Budva, “Omega broker” Bar, Komunalne djelatnosti, Sportski centar “Topolica” i „Beauty Lab“ Bar.

Pjesma “Virus putuje” naći će se na trećem albumu grupe “AkademiA”, planiranom za iduću godinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 09:50