Канли кула / -к.м.
03/10/2021 u 22:26 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Наше море наше скале" да обновe славу угашеног музичког фестивала

"Наше море, наше скале" назив је новог музичког фестивала, који би захваљући меморандуму о срадњи Општине Херцег Нови и ТВ Адриа требало да се одржи током јуна 2022. године.

Oсновни мотив био је основати манифестацију по којој ће Херцег Нови бити препознатљив у региону и шире, али и да се на овај начин створе услови да туристичка сезона почне раније, оциjенио je Иван Отовић, предсједника СО.
Он смaтра да ће нови фестивал, на неки начин, обновити славу угашеног музичког фестивала "Сунчане скале".
- Овај фестивал треба нашем граду јер ће омогућити да нам раније почне туристичка сезона. Адриа менаџмент група је преузела да промовише фестивал како у Црној Гори, тако и у региону и заједно са Општином да то буде фестивал не само регионалног већ европског нивоа. Дефинисано је да ће фестивал бити забавног карактера и да ће трајати три вечери, од којих је једна посвећена промовисању младих музичких талената - објаснио је Отовић.

image

Иван Отовић

-к.м.

Он је појаснио да још није све дефинисано, а оно што за сада знају јесте да ће фестивал бити забавног карактера, поп музика и биће усмјерен на шире подручје региона.

- Фестивал ће промовисати младе музичке таленте из Херцег Новог којима ће бити посвећено једно вече. То је био један од захтјева наше општине да фестивал буде позорница гдје ће се представити наши млади не само региону, него и шире - рекао је Отовић.
Још није дефинисан ни финасијски план, али је, како је објаснио предсједник Отовић, партнер преузео да обезбједи већи дио финансијских средстава.
- Општина је ту да помогне у оквиру својих могућности, да пружи сву логистичку и медијску подршку. Такође, добродошла је сарадња и са осталим институцијама - казао је Отовић.
Општина је започела озбиљне припреме, оквирни датуми организације фестивала су од 10. до 12. јуна, а извјесно је да ће прве двије вечери бити одржане на Канли кули, док још није дефинисано, гдје ће бити уприличено треће вече фестивала "Наше море, наше скале".

К.М.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:06