fesn vik / -LAZAR RUZIC
24/11/2021 u 10:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржано прво вече црногорске недјеље моде

Ревије дизајнера Милене Вуjачић, Бошка Јаковљевића, Кристине Илић, Ратке Позднјакове и Ане Драгаш обиљежиле су прву ноћ Somersby Fashion Week Montenegro

Ревије дизајнера Милене Вуjачић, Бошка Јаковљевића, Кристине Илић, Ратке Позднјакове и Ане Драгаш обиљежиле су прву ноћ Somersby Fashion Week Montenegro. Urban Style колекцијом под именом "Милена", дизајнерка Милена Вујачић представила је моделе који су апсолутно носиви у свим приликама. Неки од њих, према ријечима дизајнерке, настали су још у периоду корона изолације.

-Визуални индентитет колекције се осмишља и по годину дана, одабир материјала, скице модела док сама реализација траје два мјесеца свакодневног рада. Материјале које смо користили су памук, свила, кашмир, вуна, ручно рађена чипка. Колекција је апсолутно носива, како за дневне тако и за вечерње прилике, за оне свечане а један од њих и за сценски наступ. Има за свакога понешто - казала је Вујачић.

Дизајнерка је представила и неке од новитета које раде у атељеу, а то су тренерке, кошуље и капути.

-Моје креације су намијењене свим женама које узивају у свом ЈА. Храбре, моћне, елегантне, мистериозне, сексипилне, једном ријечју своје - истакла је Вујачић.

На недјељи моде дебитовала је дизајнерка Ратка Позднјакова са колекцијом свилених пиџама која је, према њеним ријечима, замишљена као комбинација класичне традиције и савремене естетике.

Мушка одијела по којима је одавно препознатљив приказао је дизајнер из Србије, Бошко Јаковљевић. У оквиру ревије дизајнер је поред класичних модела представио и она тамнија намијењена за црвени тепих, затим љетње моделе али и поп арт варијанту, графику у разним бојама и материјалима.

У оквиру бренда Hunt креаторка Кристина Илић представила је колекцију Glam look. Модели израђени од ликре, жерсеја, са фокусом на шљокице дали су колекцији гламурозну ноту, а у исто вријеме веома носиву.

Част да затвори прво вече нејдеље моде имала је дизајнерка Ана Драгаш која је приказала колекцију She is Art, а ово је њено треће представљање црногорској модној публици.

-Дама у овим моделима треба да презентује све најљепше карактеристике умјетности и да се она сама осјећа управо тако. Што се тиче саме форме и материјала остајем доследна себи. Претежно су хаљине и користим моје омиљене материјале као што су свила, брокат, чипка у бијелој, жутој, црној и зеленој боји-казала је Драгаш и открила коме су модели намијењени:

-Волим да истичем женску љепоту и грациозност. Креирам за, прије свега, префињене, елегантне даме које су успјеле да своју женственост пригрле на најљепши могући начин, а опет су са друге стране су самосвјесне и зраче самопоуздањем толико да се уз неки детаљ или занимљив колорит не боје да искоче из "зоне комфора" - објаснила је дизајнерка.

Вечерас ће, у оквиру друге вечери недјеље моде дизајнер Лазар Илић уприличити модни brunch без присуства публике и медија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:47