Рамштајн крај ере / ПРИНТСКРИН
03/05/2022 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рамштајнов нови албум наговјештај краја или само трик

Музички критичари и фанови се питаjу да ли jе ово краj jедне музичке ере

Бенд Рамштаjн је издао нови албум под називом "Зеит", без помпе и уз посљедњу пjесму коjа наговjештава опроштаj.

Музички критичари и фанови се питаjу да ли jе ово краj jедне музичке ере. Риjетко коjа пjесма овог бенда ниjе постала моментални хит.

Њихови спотови и концерти су познати по пиротехници и бизарним костимима, али и кршењима табуа.

Ово jе бенд због коjег сваки љубитељ метала на свиjету зна макар по неку риjеч њемачког, а многи пjеваjу макар чувене нумере "Du hast", "Sonne" и "Keine Lust" током читавог концерта уз бенд.

Промоциjа овог албума jе прошла без много помпе и контроверзе. Бенд се овог пута одлучио само да обjављуjе синглове. Ипак, након паузе од три године и двиjе године одсуства са велике бине и одлагања концерата, осми по реду албум jе стигао.

Музички критичари сматраjу да jе албум "Cajt" (Вриjеме) до сада музички "наjпитомиjи", jер га одликуjу пjесме блажих тонова.

За вриjеме пандемиjе и многоброjних локдауна, бенд се повукао у своj студио у францускоj Прованси, гдjе су радили на новим пjесмама. У међувремену jе фронтмен Рамштаjна, чувени Тил Линдеман, привукао пажњу необичном сарадњом са француском пjевачицом Заз.

За оваj албум бенд ниjе уложио превише новца у маркетинг. Већ у марту обjављен jе истоимени сингл "Цаjт", коjи говори о потреби да се вриjеме заустави.

У споту, коjи jе по обичаjу веома мрачан и, у Рамштаjновом стилу, контроверзан, приказуjе се мала дjевоjчица коjа иде у сусрет смрти обученоj у црни огртач, али и бабице коjе при порођаjу гураjу бебе назад у маjке. Па ипак, музички jе оваj сингл доста мирниjи, без много ударних тонова коjе су карактеристичне за оваj бенд, већ са више концертне музике пуне заноса.

Музички критичари али и фанови су забринути послjеднjом пjесмом под називом "Адиеу" (Збогом), jер она евентуално може да наговjештава опраштанjе бенда са музичком кариjером.

Због тога по њемачким медиjима сада бруjи да jе Рамштаjн одлучио да се са овим албумом опрости од свjетске публике и "баци микрофон". Ипак, познаваоци овог бенда знаjу да jе Рамштаjн спреман на све, па чак и на маркетиншки трик коjи би бенд поново бацио у жижу jавности.

Опроштаj, или не, Рамштаjн иде на дуго очекивану и више пута помjерану љетњу турнеjу. Фанови ће напокон, послиjе двиjе године паузе, моћи да искористе своjе карте и доживе метал спектакл уживо.

Европска турнеjа починjе 15. маjа у Прагу и завршава се 4. августа у белгиjском приморском граду Остенд. Затим бенд лети 21. августа за Канаду, па за Америку гдjе ће обићи више градова, а турнеjу ће завршити у Мексику.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:31