Зое Кида / Небојша Бабић
16/03/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зое Кида о Беовизиjи, побjедничкоj нумери и новом албуму коjи jе спреман

Пjевачица Ана Радоњић, познатиjа под умjетничким именом Зое Кида, одавно нас jе очарала своjим гласом. Прославила се као чланица бенда Земља грува, а музиком се бави од 2001.године. Ана пише текстове, пjевала jе на наjвећим фестивалима широм Србиjе и региона. А последњи у низу био jе фестивал Беовизиjа гдjе jе представила пjесму Беjби.

-Пjесма се многима свиђа, моjа мама каже ниjе случаjно што сам баш ову пjесму послала. Нисма имала никакве предумишљаjе приjе самог слања, то ниjе био моj план али некако су ми људи сугерисали jер jе направљена доста велика пауза на музичкоj сцени, ништа се ниjе дешавало и одлучила сам да се приjавим, мислим да сам се чак приjавила последњег дана Беовизиjе, jедан сплет околности. Пjесму сам написала jа, око аранжмана су ми помогли моjе колеге из бенда С ума сишавши, они су ме повукли за рукав, доста jе велики њихов удио у свему томе. Много лиjепе ствари су се десиле након тог нашег изласка, пjесму смо урадили за десет дана, била jе на нивоу демоа али доста се ствари посложиило и пjесма jе добила jедан диван ваjб. Она jе сама по себи врло етерична, пастелна прича о љубави има и елементе еротике. Али генерално та вожња и прогресиjа саме пjесме jе нешто што jе у центру-обjаснила jе Ана.

У бенду Земља грува, провела jе како каже 15 година, а због чега jе дошло до прекида рада групе, пjевачица открива.

-Били смо 15 година у бенду Земља грува а 20 година у бенду Мистеjк Мистеjк заjедно, од како смо кренули кариjере нас троjе Милован, Констракта и jа смо били заjедно. То jе дуг период, никад нико од нас ниjе радио практично ни са ким другим jер од кад смо почели рад на музици знамо само jедни за друге. Мислим да jе дошло до малог засићења и потребе да свако каже нешто за себе, ради музику коjу апсолутно осjећа од почетка до краjа. Нас двиjе смо врло специфични аутори, свака од нас и пише текстове и ради музуику, тако да jе то потпуно природан раскид, само смо пожељели да радимо своjе соло кариjере.

Ана обjашњава и како jе дошла на идеjу да jоj умjетничко име буде Зое Кида.

-То име jе настало приjе 20 година, када смо били у нашем првом бенду гдjе смо сво троjе стаjали за микрофонима, па смо жељели да имамо и различите идентитете, Зое jе био моjе омиљено име због те симболике на грчком што значи живот а Кида jе као кидоу што jе у преводу са енглеског клинац и jа сам то тако замислила да сам клинка. Било ми jе занимљиво то Кида али тада ниjе било толико у сленгу колико jе сада, jедна добра метафора коjа ми jе помогла, jе тако ме људи доживљаваjу да jа добро пjевам па као кидам-казала jе Ана.

У наредном периоду, обjавиће и своj први EP, а пjесме су како каже одавно већ спремне.

- Десиће се jедна буjица пjесама коjе све чекаjу у ниском старту, у наредном периоду треба да представим практично своj први сингл, коjи jе требао да буде сингл Жена дете, то jе пjесма коjа jе требало да изађе прва. Имали су прилику да jе чуjу сви на Интсаграму jер сам све пjесме коjе ће се наћи на том првом EP окачила на Инстаграм приjе двиjе године, и те пjесме су људи толико завољели да сам схватила да то морам обjавити. Беjби jе настала прошле године исто случаjно, нисам jе окачила, она jе jедина коjу људи нису никад чули. Врло jе знамиљив цио моj следећи материjал, све пjесме су различите али све имаjу као главну тему и мотив - жену, у свим своjим облицима и своjоj снази, секспиилу, мултитасковању, свему ономе што jедна жена може-додала jе Ана.

Поносна jе на успjех своjе некадашње колегинице из бенда Земља грува, Констракте, те истиче да jе њена пjесма In corpore sano, апсолутно побjедничка.

- Jа то доживљавам емотивно али са jедне рационалне стране та пjесма jе апсолутно поjедничка зато што jе на много нивоа искомуницирала са људима и послала прегршт порука коjе су у данашње вриjеме тригер. Тригеровала jе и пробудила успаване људе, то jе велика моћ и интересантно jе да пjесма до кад нису на сцени направили таj перформанс ниjе толико била запажена, али када су jе лаjв узвели тек се тад све посложило. Пjесма има много слоjева, имам утисак да комуницира и са људима коjе музика не занима, и онима коjе само текст занима, и са људима коjи су концептуалисти и онима коjи су само ту површно да пређу преко свега. За сваког од публике она има нешто тако да много интересантно jе што Србиjа има у 2022. години jедна побjеднички концепт коjи jе препознат у свиjету, мислим да имамо велику шансу за побjеду-закључила jе Ана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 23:08