Mili vanili / - MILI VANILI
11/09/2024 u 09:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Film o grupi „Mili Vanili“ prikazuje lice i naličje šou-biznisa

Film o grupi „Mili Vanili“, zapamćenoj po najvećim hitovima i ogromnom skandalu u istoriji muzičke industrije, premijerno će biti prikazan 12. septembra u nekoliko bioskopa u Srbiji.

Stiže još jedan muzičo-biografski film: Ejmi Vajnhaus na velikom platnu od 12. aprila

- Ja ne tražim pevače, meni su potrebne zvijezde! - govorio je čuveni muzički producent Frank Farijan, krivac za nastanak grupe „Mili Vanili“, prije kojih je stvorio čuveni „Boni Em“.

Krajem 80-tih spojio je zgodne plesače Roberta i Fabrisa, Njemca i Francuza, netalentovane za pjevanje, angažovao prave pjevače da otpjevaju numere za prvi album, među kojima je bio i hit Girl You Know It‘s True. Duo „Mili Vanili“ osvojio je Evropu, zatim i Ameriku, a onda dobio i Gremi za najbolje nove nade.

 

Bili su mladi, lijepi, u trendu, hitovi su se nizali. A onda je cio svijet, na dodjeli Gremi nagrada, kada je došlo do tehničkog problema sa matricom, shvatio da oni u stvari ne pjevaju. Bio je to skandal neslućenih razmjera, koji je doveo do raspada benda, do tragične Robertove smrti, ali ne i do njihovog zaborava.

O nastanku i prestanku benda „Mili Vanili“ govori film hvaljenog njemačkog reditelja Simona Ferhovena Girl You Know It‘s True.

Film prikazuje lice i naličje šou-biznisa, sadrži do sada neotkrivane detalje i, prema riječima Faba Morvana, svi su autentični.

Čarolija 80-ih leži u nostalgiji koju izazivaju, zaraznoj privlačnosti melodija, smislenim tekstovima i sjajnoj energiji koja nas vraća u prošlost. Ali, nostalgija nije samo za one koji su proživjeli 80-e, već su muzika i moda tih godina večna inspiracija mladim umjetnicima, kao i novim generacijama koje dolaze.

Prije ovog filma, snimani su dokumentarci o sastavu „Mili Vanili“, o njihovoj brzoj slavi i još bržem odlasku sa vrhova top-lista, ali ne i iz srca obožavalaca, koji su im ostali vjerni i za koje su hitovi Girl You Know It‘s True, Blame It On the Rain, Girl I‘m Gonna Miss You večni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 13:26