/ -JUTJUB
30/03/2024 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pol Makartni zabranio umjetničko djelo jer mu se ne sviđa kako ga je umjetnik vidio…

Svaka od sedam pjesama odabranih za projekat svake godine dobija 100 različitih umjetničkih djela, ali jedna umjetnička slika je očigledno bila previše za Makartnija

Već više od decenije projekat Secret 7″ skuplja novac u dobrotvorne svrhe aukcijom ograničenih izdanja vinilnih ploča sa novim kaverima i drugim ekskluzivnim umjetničkim djelima umjetnika iz cijelog svijeta. Ideja je da se ta djela prodaju uz pjesme poznatih umjetnika.

Projekat je ponovno pokrenuo War Child 2023. posle nekoliko godina pauze, a Pol Makartni se uključio sa svojom muzikom, nudeći ograničeno izdanje primjeraka "Pipes Of Peace".

Svaka od sedam pjesama odabranih za projekat svake godine dobija 100 različitih umjetničkih djela, ali jedna umjetnička slika je očigledno bila previše za Makartnija.

Naime, Vilfrid Vud, londonski vajar i ilustrator koji je, čini se, prilično uspješan u svom području, stvorio je originalno djelo i prijavio ga za projekat, ali prema objavi na Instagramu, njegov ovogodišnji doprinos su zabranili jer nije bio dovoljno laskav za Makartnija. Vud je odlučio da svejedno proda svoje djelo na aukciji, a sav prihod ići će War Child UK. Aukcija je održana prošle sedmice, a djelo je prodato za 1.355 funti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:28