Aston Martin DB5 / - UK.SCALEXTRIC.COM
26/09/2024 u 23:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pozlaćeni „Aston Martin“ Džejmsa Bonda za 24.999 funti

Sedam pozlaćenih modela automobila "Aston Martin DB5" koje je vozio čuveni špijun Džejms Bond, biće u prodaji po cijeni od skoro 25.000 funti za svaki, a povod je proslava 60. godišnjice filma "007 Goldfinger".

Modeli ograničenog izdanja imaju niz funkcionalnih naprava, kako ih je dizajnirao filmski lik „K“ u „Goldfingeru“, kao što su pokretno sjedište, rotirajuće registarske tablice, ekran za radar, rezač guma i dvostruki „brauning“ mitraljezi postavljeni naprijed.

Dostupno je samo sedam modela automobila od kojih je svaki označen brojevima od 001 do 007 i biće dostupni za kupovinu 5. oktobra, kada se obeležava Dan Džejmsa Bonda, a svaki košta „tričavih“ 24.999 funti.

Minijaturne automobile su kreirali britanski proizvođači „Agora Models“ kako bi proslavili 60 godina od objavljivanja filma „Goldfinger“.

Vještačka inteligencija pokazala kako bi trebalo da izgleda budući Džejms Bond

Džejms Franks, jedan od osnivača „Agora Models“, rekao je novinskoj agenciji PA:

- Željeli smo da proslavimo 60. godišnjicu filma sa veoma posebnim modelom. Uzeli smo DB5 iz našeg asortimana i napravili ovaj ultra-luksuzni komplet modela, što je nešto što sam kao osnivač oduvijek želio da uradim, da napravim nešto zaista posebno.

Model je težak oko 7 kg i dimenzija 569 mm x 211​​ mm x 173 mm i biće dostupan za kupovinu kao kompletan model ili komplet iz djelova.

Kler Foltini, takođe osnivač kompanije „Agora Models“, rekla je da je kreiranje ovog modela ograničenog izdanja „ostvarenje sna“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 23:22