/ -FACEBOOK
23/08/2024 u 14:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tramp bez dozvole koristio pjesmu „Freedom" u kampanji: Bijonse zaprijetila žalbom

Kamala Haris je u svojoj prvoj službenoj posjeti izbornom štabu ušla uz pjesmu Freedom, a zatim je koristila na još nekoliko događaja u kampanji

Stiven Čeng (Steven Cheung), portparol Donalda Trampa (Trump), podijelio je video na X-u bivšeg predsjednika kako izlazi iz aviona u utorak, 20. avgusta, uz pjesmu Freedom pjevačice Bijonse (Beyonce), prenosi People. To je odmah privuklo pažnju javnosti budući da ju je i Kamala Haris (Harris) koristila na nekoliko događaja u kampanji, ali za to je imala dozvolu. Iako Bijonse nije komentarisala video, američki magazin Rolling Stone je izvijestio da Trampova kampanja nije imala dopuštenje uzeti pjesmu i da je pjevačica zaprijetila da će se žaliti na neovlašteno korištenje njene pjesme s albuma Lemonade iz 2016. godine. Portparol Donalda Trampa je ubrzo nakon objave obrisao video. Podsjećamo, pjevačica Bijonse je odobrila Kamali Harris da koristi njenu pjesmu Freedom tokom cijele kampanje za predsjedničke izbore u SAD. Bijonse, koja je inače stroga oko davanja dopuštenja za korištenje svoje muzike, navodno je dala odobrenje nakon samo nekoliko sati, pisao je tada CNN.

Kamala Haris je u svojoj prvoj službenoj posjeti izbornom štabu ušla uz pjesmu Freedom, a zatim ju je koristila na još nekoliko događaja u kampanji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 06:17