Luj Viton / - CODY GALLO
03/09/2024 u 09:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vlasnik Luj Vitona kupio pet firmi za vještačku inteligenciju

Porodična kancelarija Bernara Arnoa, Aglae Ventures, uložila je preko 300 miliona dolara u pet startapa sa vještačkom inteligencijom u 2024. godini.

Najveća investicija bila je 220 miliona dolara u H (ranije Holistik AI), francusku firmu fokusiranu na vještačku opštu inteligenciju.

Aglae je takođe finansirao Lamini, AI startup preduzeća u Palo Altu, sa 25 miliona dolara, i Prokima, kompaniju za digitalni marketing sa vještačkom inteligencijom sa sjedištem u Njujorku, sa 12 miliona dolara.

(VIDEO) Kad vještačka inteligencija kreira: Svjetski lideri zajedno na modnoj pisti

Pored toga, Aglae je uložio 27 miliona dolara u Borderles AI, platformu za ljudske resurse sa sedištem u Torontu, i 43 miliona dolara u Photoroom, francusku kompaniju za uređivanje slika sa vještačkom inteligencijom.

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svjetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mjestu na rang listi najbogatijih ljudi svijeta.

Prema Blumbergovoj listi milijardera, Arnoovo bogatstvo iznosi 215 milijardi dolara i od početka godine poraslo je za sedam milijardi dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 01:11