Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
16/08/2023 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stiže retrogradni Merkur u Djevici, ova četiri znaka će ga najviše osjetiti

Iako svi doživljavaju uticaje retrogradnog Merkura u određenoj mjeri, određeni znakovi su podložniji njegovim energijama tokom ove faze

Retrogradni Merkur u Djevici najviše će uticati na četiri znaka Zodijaka.

Retrogradni Merkur u Djevici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može da utiče na ljude drugačije na temelju njihovih horoskopskih znakova. Iako svi doživljavaju uticaje retrogradnog Merkura u određenoj mjeri, određeni znakovi su podložniji njegovim energijama tokom ove faze, piše Atma.hr.

Ovo je treći retrogradni Merkur u ovoj godini, a počinje 23. avgusta i trajaće do 15. septembra.

Ova četiri znaka najviše će osjetiti njegov uticaj.

Blizanci

Blizanci, kao vazdušni znak, poznati su po svojim komunikativnim sposobnostima i brzom razmišljanju. Međutim, tokom retrogradnog Merkura u Djevici, Blizanci bi mogli da se suoče sa izazovima u komunikaciji.

Oni mogu da dožive neslaganja čak bi mogli da se suoče s tehnološkim kvarovima.

Zbog toga je ključno za Blizance da paze na svoje riječi i još jednom provjere sve informacije prije nego što ih proslijede kako bi izbjegli potencijalna pogrešna tumačenja.

Djevica

Pošto je Merkur retrogradan u njihovom znaku, Djevice mogu biti veoma pogođene. Njihova izbirljiva priroda može da postane naglašena, što rezultira pretjeranim i samokritičnim razmišljanjem.

Ovaj period može da zahtjeva od Djevica da preispitaju svoje ciljeve, odnose i opšti životni pravac.

Za njih je od vitalnog značaja da se bave brigom o sebi, budu ljubazni prema sebi i traže podršku od svojih najmilijih tokom ove introspektivne faze.

Strijelac

Strijelac, vatreni znak poznat po svojoj slobodoumnoj i avanturističkoj prirodi, osjeća efekte retrogradnog Merkura u Djevici koji se ogledaju u njegovom osjećaju za pravac i planiranje.

Može da im se dogodi kašnjenje u putovanju ili smetnje, mogu se suočiti s problemima s papirologijom ili vizama, a iskusiće borbu da organizuju svoje dnevne obaveze.

Ribe

Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Djevici, vjerovatno će iskusiti pojačane emocije i veću osjetljivost.

To može da rezultira neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom.

Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno sprovedu svoje potrebe za očuvanjem harmonije tokom ove, vjerovatno burne, faze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:29