Колаж, илустрација
16/09/2021 u 13:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Све више естрадних звијезда на "црној листи" у Србији

Прочитајте разлоге због којих ове звијезде наилазе на негодовање публике

У последње вријеме чини се да су се политичке тензије пренијеле и на естрадну сцену, па се многима пјевачима забрањују улаз у Србију. Након Јадранке Бајрактаровић, недавно у жижу јавности доспјели су Бобан Рајовић, Северина и Драган Којић Кеба, а све због пјесама и ликова из деведесетих, који и дан данас изазивају опречно мишљење у јавности.

Овог пута на мети се нашао Драган Којић Кеба након што је у јавност испливала његова стара фотографиjа с ратним злочинцем Насером Орићем. Та фотографија се масовно шеровала на друштвеној мрежи Твитер.

Према писањима медија поменута фотографиjа настала jе у Сараjеву, у дворани "Мирза Делибашић", на хуманитарном концерту за помоћ поплављеном Горажду пре више од децениjе и по.

У међувремену, медиjи су дошли до информациjа да приjатељство певача и ратног злочинца датира из осамдесетих година, када jе Орић био припадник Специjалне jединице МУП Србиjе. Тада се могло и чути да jе током боравка у Сараjеву Коjић наводно провео два дана у Насеровоj викендици, у месту Олово, недалеко од Сараjева. Испод фотографија могла се прочитати салва увреда, па се предлаже и да пјевач буде проглашен за персону нон грата у Србији.

image

Драган Којић Кеба

На друштвеним мрежама покренута је петиција да пjевачу Бобану Рајовићу буде забрањен улазак у Србију .

Разлог је што је освануо је снимак са Рајовићевог наступа у Хрватској. Том приликом пjевач се није либио да удовољи тамошњој публици и отпjева песму „Суде ми“, коју иначе пјева Мирослав Шкоро. Пјесма велича хрватске генерале током акције „Олуја“, а овај Рајовићев потез наишао је на жустре осуде српске публике.

Пјесма је посвећена хрватским ратним осуђеницима који су учествовали у војнополицијској акцији „Олуја“, када су Срби протЈеривани са територије Хрватске и у којој је убијено око 1.900 војника и цивила.

Јадранка Бајрактаровић такође је разбјеснела публику пјесмом као што је "Српкиња је мене мајка родила"  што су на друштвеним мрежама окарактерисали као њену карту за повратак у Београд, док jе у jавност испливао и видео у ком, поред поменуте, пјева и нумеру "Црна Гора jе моj дом".

Подсетимо, Jадранка jе почетком године враћена са границе Србиjе где jоj jе забрањен улазак због ширења говора мржње. Она jе на митингу ДПС-а, где jе био присутан и Мило Ђукановић, пјевала: "Не може нам нико ништа, jачи смо од Србиjе", што jе изазвало велики бијес jавности.

Северина Вучковић нашла се на удару корисника друштвених мрежа јер је на наступу који је одржала у Црној Гори јавно подржала Црногорце, што је многим Србима засметало. Неки од њих су отишли толико далеко да су чак предложили и забрану уласка Северини у нашу земљу, као што је то недавно био случај и с пјевачицом Јадранком Барјактаровић.

Наиме, на последњем концерту који је одржала у оквиру своје летње турнеје, а на ком је публици открила и да јој је враћено дете, она је у току песме посвећене сину “Рођено моје”, очигледно, понесена емоцијама, упутила поруку црногорском народу, што је наишло на оштре критике појединог дела наше јавности. 

Подсјетимо она је гласно  рекла  својим фановима "Само ми се чувајте, Црногорци! Немојте да вас неко дира!

Ипак, бројни твитераши, претежно из Србије, схватили су ову поруку у политичком контексту, услед напете ситуације која у последње вријеме влада између Србије и Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:37