placebo 1 / Фото: промо/Арсенал Фест 2022
13/11/2021 u 14:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Бенд Плацебо објавио "Surrounded By Spies"

Пјесма је настала када је Брајан Молко схватио да га комшије – шпијунирају

Енглески арт-рок бенд Плацебо објавио је нови сингл "Surrounded By Spies" који ће се наћи на предстојећем студијском албуму.

Повратак на сцену долази уз осми албум и велику свјетску турнеју. Нови сингл други је с материјала планираног за почетак следеће године, а уз претходни "Beautiful James" означава прве пјесме које је бенд објавио после пет година. Лондонски алтернативци, препознатљиви по андрогином изгледу и ставу, као и особеном споју попа, панка, готике, гранџа и глам рока, наступиће на Main Stageu друге фестивалске вечери Арсенал феста, 1. јула.

Пјесма "Surrounded By Spies" настала је када је Брајан Молко схватио да га комшије – шпијунирају.

– Почео сам да размишљам како је наша приватност нарушена, од увођења камера које могу да препознавају лица, преко успона интернета и мобилних телефона који су кориснике претворили у папараце и посматраче у животима, до тога да своје личне податке дајемо мултинационалним компанијама. Ово је истинита прича испричана кроз призму параноје, потпуног презира према модерном друштву и величању капитализма надзора.

Плацебо је у више од двије и по деценије каријере постао један од најпознатијих рок бендова с више од 13 милиона продатих примјерака албума широм свијета. Од истоименог деби албума, који је промијенио британску музику уз пјесме "Nancy Boy" и "Teenage Angst", бенд је наставио да ниже синглове које су им обезбиједиле велики број фанова, осигурале им позиције на националним листама, милионске тираже и зацементирале мјесто у самом врху свјетске рок сцене.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 13:12