Ненад Ненадовић / - SCREENSHOT
23/09/2021 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Био је омиљени дјечији глумац, а по овим улогама памтимо Ненада Ненадовића

Ненад Ненадовић, српски глумац, рођен је 20. октобра 1964. године, у Београду. Веома млад је почео да се бави глумом

Глумац Ненад Ненадовић преминуо је у сриједу у 57. години у Београду, од посљедица корона вируса.

Он ће остати упамћен по дјечијој емисији "Фазони и форе", али и по многобројним улогама.

Ненад Ненадовић, српски глумац, рођен је 20. октобра 1964. године, у Београду. Мама Живка и отац Драгољуб једва су излазили на крај са његовим несташлуцима. Веома млад је почео да се бави глумом.

Имао је само тринаест година када је добио улогу Мољца у серији “Повратак отписаних”.  Талентовано дијете, глумило је дјечака који је бранио част свог оца, светећи се Њемцима. Многи ће га се сјетити и по улози у легенардном филму 'Бошко Буха' у којем је играо Лалета.

Касније Академију је уписао код Миње Дедића и упао на његову последњу класу. Одмах након Академије успио је да се запосли у позоришту.

У позоришту Бошко Буха Ненад Ненадовић је остао до данас. Прва представа која га је увела у свијет глуме била је баш у Бухи “Све је добро што се добро сврши”. У овој представи глумио је након завршене друге године факултета. У ову позоришну кућу Ненад Ненадовић вратио се и послије завршене академије. Играо је Митра Шумадинца у представи “Црвени заточеник”, која му је посебно легла, јер су његови из тих крајева. Улоге је имао у остварењима као што је “Успавана љепотица”, “Дечко који обећава”, “Иза кулиса”, “Госпођа министарка”, “Петар Пан”, “Царица Милица”, “Змај од Јастребца” и многе друге.

Добијао је разне награде кад је био млад, као што су Бухине награде , које је добио двије за “ Три мускетара” и “Принц – аркадна авантура”.

Када кажемо дјечији глумац помислимо на Ненада Ненадовића. У својој каријери водио је преко хиљаду емисија на телевизији. Дјечије емисије које је водио су “Зоотека”, “Пет схоу”, “Форе и Фазони”.. У емисији Форе и Фазони учествовале су и његове ћерке Јана и Мина.

Стални је члан позоришта је „Бошко Буха“. Рекордер је по броју представа у 2015. години – у првих пет мјесеци одиграо је 77 представа.

image

Инсерт из филма Бошко Буха

- Инсерт из филма Бошко Буха

Добитник више награда, између осталих три „Бухине“ награде за представе “Три мускетара“ и „Принц – аркадна авантура“.

Ненад Ненадовић такође има своју школу глуме. Његова школа глуме бави се дјецом и њиховим глумачким талентом. 

Ненад Ненадовић у браку је са Снежаном Ненадовић, са којом има двије ћерке Јану и Мину. Јана је завршила нижу балетску школу, а Мина балетску школу “Лујо Давичо”. Супруга Ненада Ненадовића такође је умјетница. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:58