Тоше Проески / - Хит рекордс
08/10/2021 u 18:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Четрнаест дугих година публика не заборавља Тоша Проеског

Мемориjални маратон кренуће у четврак 14. октобра у 17 часова, са стадиона НК Слога у Новоj Градишки. И овога пута маратонци трче до Тошовог родног Крушева

Музички свиjет памти нажалост 16. октобар 2007. године. Тог тужног дана, прерано нас jе напустио музичар Тоше Проески.

Тоше Проески је у наслеђе оставио неизбрисиви траг, без обзира причамо ли о његовим људским или музичким вриjедностима, а у данима пред нама, свако га се присjећа на своj начин.

Његове риjечи, "Не желим да ми скидате капу, само желим да се поносите мноме", остаће заувиjек урезане у срцима свих коjи су имали привилегиjу лично д ага упознају или га прате путем његовог богатог хуманитарног и музичког дjеловања.

Ни тада, а ни данас, нема особе коjа за Тоша ниjе имала само риjечи хвале. Сигурно jе како ће његови суграђани у Крушеву, као и броjни поштоваоци и ове године обићи последње почивалиште македонског славуjа.

Традиционално, обожаваоци су и уочи ове тужне годишњице, припремили броjна догађања у знак сјећања на Тоша.

Jедни од оних коjи годинама његуjу посебну традициjу су и маратонци коjи ће и овога пута трчати од Нове Градишке до Тошовог родног Крушева. Мемориjални маратон кренуће у четврак 14. октобра у 17 часова, са стадиона НК Слога у Новоj Градишки, док ће се уочи старта у 16.15 х, уприличити полагање виjенаца испред споменика Тошу Проеском, коjи се налази у склопу тамошње Електротехничке и економске школе.

- Тошине риjечи, 'Ве Сакам Сите' (Све Вас Волим), показуjу колико jе велико срце имао, те како jе своjим несебичним дjелима, увиjек помогао онима коjима jе било наjпотребниjе. Четрнаест година касниjе, само можемо закључити…ЗАУВИJЕК ТВОJИ ПОТПИСУJЕМО - поручују из Хит рекордса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:21