Mia Negovetić / JUTJUB/SKRINŠOT
19/08/2023 u 13:49 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Mia Negovetić predstavlja singl „Plešem sama"

Muziku i tekst novog hita potpisuje upravo Mia, dok je pjesmu aranžmanski oblikovao Srđan Sekulović Skansi

Nakon što je singlom "Mijenjam se" oduševila ne samo brojne obožavaoce, već i radijske urednike, mlada kantautorka Mia Negovetić nastavlja da objavljuje singlove i spotove svjetskog kvaliteta.

Muziku i tekst novog hita "Plešem sama" potpisuje upravo Mia, dok je pjesmu aranžmanski oblikovao Srđan Sekulović Skansi. Snažan autorski pečat riječke kantautorke ponovo je došao do izražaja, a sjajna tranzicija iz balade u funk i house potvrda je kako je Mia osim vrhunske vokalistkinje zaista stasala u vrsnu autorku.

-Pjesma govori o tome kako je artist često neshvaćen u društvu, odnosno kako ga se nikada ne razumije do kraja. Zato tekst i kaže da ‘plešem sama‘, jer se često znam tako i osjećati po pitanju nekih stvari u životu, što je naravno, normalno za sve nas, ne samo za umjetnike. Ono što sam htjela reći kroz pjesmu je da se nikada ne treba prilagođavati tuđim željama, već da u svemu treba ostati svoj, pa makar ‘plesali sami‘ - kazala je Mia.

Sjajan video spot s elementima sve prisutnije vještačke inteligencije ponovo je nastao u saradnji s Lumiere Productionom, a reditelji Artem Dushkin i Mateo Jurčić još su jednom genijalno iznijeli poruku koju nosi Mijina pjesma:

-U redu je biti drugačiji, biti svoj i imati svoje želje, snove i ciljeve. Danas često vidim pripadnike novijih generacija koji su od ranih godina opterećeni svojim izgledom, komentarima drugih, cyber bullyingom… Na kraju krajeva, takve probleme sam i ja imala, pa se zaista mogu poistovjetiti. Najdraži su mi oni koji se bore i ne daju na sebe, oni su za mene najveći pobjednici. Neka i dalje plešu sami, biti će sretniji nego da dopuste da ih drugi oblikuju. Drago mi je što još jednom imam priliku ispričati neku priču kroz svoje djelo - zaključila je Mia.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
MIA PLEŠEM SAMA
05. oktobar 2024 19:35