Саша Барјактаровић и Д мол поп хор / Фото:Дејан Сенић
21/05/2022 u 12:10 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пјесма Д-мол поп хора "Црна Горо лиjепа" у етру

Управо је промовисана пјесма "Црна Горо лиjепа" аутора Драгана Токовића на текст Наде Ковачевић, коју је у нови хорски аранжман упаковао Саше Барjактаровића

Д-мол поп хор, под диригентском палицом Саше Барjактаровића, данас у подне промовисао је пјесму "Црна Горо лиjепа". Ову композициjу аутора Драгана Токовића на текст Наде Ковачевић, црногорска jавност упознала jе приjе више децениjа у извођењу "Веселица", а сада jе у новом хорском аранжману Саше Барjактаровића и инструменталном Деjана Божовића изводи Д-мол поп хор. Спот jе сниман у сарадњи са "Бубуљ продукциjом" из Бара под редитељском палицом Деjана Сенића.

- Одавно сам желио да за "Црну Гору лиjепу" направим савремени хорски аранжман, како би ова дивна композициjа наставила да живи у новом руху. Надам се да ће се у споту видjети колико уживамо и у пjевању и снимању, чиме остављамо jош jедан траjни траг о нашоj музичкоj баштини. Свим сарадницима на овом проjекту искрено захваљуjем, jер смо минималним средствима, уз заjеднички ентузиjазам, успjели да спремимо поклон грађанима Црне Горе поводом 21. маjа - казао је Саша Барjактаровић, умjетнички руководилац и диригент Д-мол поп хора.

"Црна Горо лиjепа" jе добила нови аранжман по први пут за хорско извођење. Такав подухват за самог аутора jе представљао уживање, а не никакав терет.

- Наравно то jе процес коjи изискуjе вриjеме и стрпљење, не може се нити смиjе радити на брзину. Док сам расписивао аранжман, и свирао сам и пjевао, замишљао како ће то гласовно да се савлада и хармонизуjе. А онда кад хор запjева, видим шта сам урадио. Тада наступа заjеднички рад, прилагођавамо и коригуjемо ако има потребе за тим и онда само упорно и вриjедно вjежбамо. Посебан сегмент jе рад на инструменталном аранжману, ту већ као аутора и музичког приjатеља имамо изврсног Деjана Божовића. Могу рећи да jе хор одушевљено прихватио нови аранжман, ова пjесма jе била вољена и у изворноj верзиjи, а сада нам jе jош милиjа. Вjеруjем да ће се наше уживање и у споту лако увидjети. Важно нам jе да публика заволи и нашу верзиjу "Црне Горе лиjепе", ова пjесма то свакако заслужуjе. Веома ми jе важна и оцjена госпође Наде Ковачевић, ауторке текста, коjа jе са Веселицама прославила ову пjесму, а коjа нам jе љубазно уступила права за коришћење њеног дjела - казао је Барјактаровић.

Иначе, "Црна Горо лиjепа" jе други спот Д-мол поп хора, након пjесме "Музика и jа" обjављене краjем прошле године, коjа jе такође изазвала велику пажњу jавности. О будућим плановима хора Барjактаровић каже да се спрема нови репертоар за цjеловечерњи концерт, коjи ће бити одржан када све буде у потпуности спремно.

- Ниjе лако уклопити обавезе наших чланова коjи су и средњошколци, студенти, запослени људи са озбиљним кариjерама и породицама. Нас повезуjе љубав према дружењу и пjевању, а оно што сигурно знамо да ћемо пред поштовану публику изаћи тек кад буду испуњени наши заjеднички високи критериjуми. Вjеруjем да ће то бити ускоро. И публика и ми смо нестрпљиви и унаприjед се радуjемо - казао је диригент.

Након ове пјесем Д-мол поп хор има у плану обраду jош некиј старих црногорских пjесма.

- Ми смо превасходно поп хор, али изводимо и црногорске и партизанске пjесме. Од црногорских изводимо и савремене ауторе, желимо да подржимо талентоване колеге, а и волимо да заjедно радимо. Постоjи идеjа за jош неке црногорске пjесме раниjе компоноване, видjећемо када ће доћи на ред- открио нам је диригент.

Сада им jе приоритет, како је нагласио Барјактаровић, да увjежбају постоjећи амбициозно постављени репертоар за извођење уживо.

- Поносни смо на ову композициjу, као и предивни спот снимљен на тврђави Бесац изнад Вирпазара. Идеjа за нове пjесме не недостаjе, за разлику од времена коjег никад нема довољно. Радимо корак по корак, за кратко вриjеме нашег активног "нековид" постоjања имамо снимљена два спота, наступе на наjпрестижниjим државним догађаjима, а сада темпирамо форму за сусрете са широком публиком уживо. У било коjем сегменту нашег рада, акценат нам jе на квалитету, а не квантитету, што вjеруjем да се може препознати. Уз неизмjерну радост заjедничког рада. Тога ћемо се и убудуће држати као основног критериjума коjи нас окупља - закључио је Барјактаровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:13