Random na Cetinju / -WWW.JAREDIC.COM
03/08/2023 u 17:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Random izbacuje "Origano" do kraja godine

Kad imaš kreativni naboj izbaci ga u pjesme, a ne treba da budemo non-stop po TV-u i da nosimo naočare noću, da bi bili poznati - objašnjava Random

Podgorički reper Marko Lubarda alijas Random, šampion međunarodnog rep betla, smatra da rep muzika pravi odličan šlagort na muzičkim manifestacijama. Sjajnu uvertiru je i sam napravio na Montenegro Beer festu uz pomoć DJ Mona i Đura Franete. Svoju muziku opisuje kao "teški podgoričanluk u veselo depresivnim notama", punu zbilje koja je svima zajednička. Gdje god da nastupa "Đe si mašino", "Đomladinjo", "Momci"... naiđu na fenomenalan prijem.

- Inspiracija u mojim pjesmama je moj život u Podgorici koji se prepliće sa ostalima. Moja inspiracija je moja okolina, ja sam dio okoline, nisam bolji od okoline, ja sam se rodio tu i često u sebi nađem mane koje kritikujem kod drugih - objašnjava reper.

Sa menadžerom Dj Monom (Nikola Rajović) ugovara nastupe u crnogorskim gradovima, a na jesen se sprema za region. Ono na čemu sada posvećeno radi jeste novi album.

- Album će nositi naziv Origano i biće spreman do decembra. Sivilo izbacuje album u avgustu, Who See septembar-oktobar, ja krajem godine, tako da je ovo zlatna godina za rep - kaže Random.

On u svojoj platinastoj diskografskoj kolekciji ima terabajt repa pa mu je od svega toga teško izdvoijiti samo jednog uzora.

- Uzore imam od Lupe Fijasko, King Los, Eminem, Apati... posjedujem cijelu encikopediju, pa je teško izdvojiti pojedince - ističe.

Ne mora da dostigne njihove visine, za Randoma je nizanje rima zasad još uvijek hobi.

- Nažalost sve ovo brzo postaje estrada, dolaze neki umišljeni reperi, a sve ovo ne treba shvatati ozbiljno. Kad imaš kreativni naboj izbaci ga u pjesmu, a ne treba da budemo non-stop po instagramu i šund i kič televizijama, da nosimo naočare noću, da bi bili poznati - objašnjava Random.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:11