Sivilo album / -BRANKO STARCEVIC
12/10/2021 u 18:59 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Репер Сивило новим албумом покренуо кампању о очувању менталног здравља

У оквиру кампање "Све ће бити ОК", коjа се реализуjе у партнерству са тржним центром Делта сити, постављена је интерактивна умjетничка поставка мурала и стихова "С љубављу"

Познати црногорски репер Балша Кркељић Сивило, поред неколико друштвено-одговорних инициjатива, покренуо jе кампању "Све ће бити ОК", коjом жели да скрене пажњу jавности на проблеме са коjима се суочавамо, а о коjима jош увиjек недовољно говоримо – депресиjа, суицидне мисли, тj. ментално здравље младих генерално, потом толеранциjа, заjедништво, љубав на зрео и нетоксичан начин. У оквиру кампање, коjа се реализуjе у партнерству са тржним центром Делта сити,  у централном атриjуму моћи ће да се обиђе интерактивна умjетничка поставка "С љубављу" до 20. октобра.

-Кад смо размишљали о промоциjи албума дошли смо на идеjу да направимо сарадњу са Делта ситиjем и подгоричким умjетником коjи прави мурале Мишом Jоскићем да направимо фину изложбу гдjе ће бити изложени моjи стихови, а он jе кроз њих направио шест лиjепих мурала испред коjих људи могу да се сликаjу и уживаjу. Изложили смо шест великих вертикалних мурала идеалних за фоткање како би примамили публику и како би реалну изложбу претворили у дигиталну, ону коjа се се шеруjе. Мурали негдjе позиваjу на дружење, тако што испред сваког постоjи круг тзв. сигурна зона у коjима пише мjесто за љубљење, за изjављивање љубави, за савршено несавсршене, за пољупце итд. - казао jе за Радио Д Сивило.

Свjетски дан менталног здравља репер jе искористио да премиjерно окачи спот за пjесму Све ће бити ОК, коjа jе уjедно и назив кампање коjу раде.

-Главна порука jе да jе ок када ниси ок, на краjу самог спота стоjи порука "Ти ниси своjе мисли" то jе нешто што треба сви да знамо поготово када су злоћудне мисли у питању. У пjесми репуjемо о суицидним мислима и депресиjи а то jе ствар о коjоj се не праве пjесме чак се ни у jавности не прича о томе. Хтjели смо мало да подигнемо свиjест о томе jер Црна Гора нажалост нема ни линиjу за СОС превенциjу суицида, ми желимо да причамо о томе и да не буде табу тема. То jе био покретач саме кампање а кроз њу желимо да сторимо jедну сигурну зону гдjе људи могу да се изразе и да причаjу о томе-обjаснио jе репер.

Испричао своjу борбу са депресиjом, као и шта му jе у тим тренуцима наjвише помогло.

-СОС линиjа jе приjеко потребна, знам кад сам се борио са депресиjом то ми се у Београду дешавало и кад моjа фамилиjа или приjатељи нису могли да се jаве знам да ми jе та линиjа помогла тако да би требало да се нађе начин да се људима обезбиjеди. Конкретно разговор jе прва и jедина ствар jер оно што вас тjера да изгубите ту битку jе што се дружите сами са собом, немате други угао коjи вам каже да ствари нису црне онолико колико ви мислите да jесу. Jа кад сам чуо да jа нисам своjе мисли то jе био први корак ка изљечењу jер сам мислио да су мисли нешто што ме одваjа од животиња, што ме чини интелектуалним бићем а уствари све то био его тако да оног момента кад сам се одстранио од своjих мисли тад сам почео да се одаљавам од саме депресиjе. А до тога не бих дошао да нисам разговарао са своjим психоjатром, психологом и приjатељима коjи су ми прениjели ту информациjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:47