Тина Џанкић / ФОТО:ВЛАДИМИР ПОПОВИЋ
19/05/2022 u 18:05 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО)Тина Џанкић у "Пјесми Подгорици" спојилa традицију и емоцију

У потпуно другачијем маниру отпјевана је први пут на Дан града, 19. децембра, а прати је спот којим је многим суграђанима оживјела слике некадашњег Титограда и вратила дјелић дјетињства генерацијама Подгоричана

Као неко ко је одрастао и стасавао у Подгорици, учио школу, стицао пријатељства, формирао породицу, ко ради и живи у њој, ко воли Подгорицу и сваки њен парк, обалу Мораче, али и сваку улицу и насеље онда не чуди што је баш њој припала част, на позив Секретаријата за културу и спорт Главног града, да обради неку стару пјесму и посвети је свом граду. Тина Џанкић својим вокалом украси и обогати и своје и туђе пјесме обрађујући их, па би тако свој тон дала и телефонском именику који би се у њеној интерпретацији далеко чуо. "Пјесму Подгорици" је у потпуно другачијем маниру отпјевала први пут на Дан града 19. децембра, а сада је и објавила уз феноменалан спот којим је многим Подгоричанима оживјела слике некадашњег Титограда и вратила дјелић дјетињства генерацијама Подгоричана.

- Као што сте и чули та пјесма је добила тотално неки други живот. Њу је накада на овај текст пјевао Зоран Калезић, а текст је писао угледни Исмет Имо Абдовић. Од његове породице сам затражила дозволу да користим текст не угрожавајући њихова ауторска права и врло брзо и лако смо се договорили. Пјесма је изведена 19. децембра лијепом пригодом на Дан Подгорице и некако смо и тада осјетили да је та пјесма права ствар и да је треба урадити и снимити. И од Дубравке Дракић смо добили један импут да обавезно снимимо ову пјесму. Онда је мој пријатељ Бранко Копривица написао музику и урадио аранжман. Брзо смо то и лијепо скоцкали и отишли и снимили код Болета Мартиновића у Котор. Затим је ангажован Младен Ивановић, наш режисер, урадили смо једну дивну причу која ће се слушати и гледати још дуго времена - казала је Џанкић.

Пјесама се не може сврстати у неки посебан жанр, али она ипак воли да је обиљежи на себи својствен начин.

- Не знам може ли се сврстати у посебан жанр. Не волим да је сврставам у неки посебан калуп. Волим да мислим да има мало соула. Има традиције, има емоције - објаснила је Тина.

Ова умјетница увелико ради на соло албуму.

- Моји планови су да снимам ауторске пјесме, да можда урадим још неку пјесму заједно са Бранком. Радим на албуму који би требало да изађе до краја године. У припреми је већ неколико пјесама, надам се да ће се појавити једна или двије ускоро. Једна можда чак и на херцегновском фестивалу "Наше море, наше скале", још увијек чекамо потврду - открила је Тина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:59