Za brzu vožnju nema prepreka / foto: Željko Šapurić, Dan
10/07/2024 u 07:24 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bahati vozači uništili ogradu na Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću

Tek nedavno postavljena zaštitna žičana ograda na Bulevaru Vuka Mićunovića našla se na udaru nesavjesnih vozača, koјi su se u po bijela dana, na dva mjesta "zakucali" u ogradu.

Očigledno nije bila dovoljna ni fizička prepreka "ležećih policajaca" da letači na točkovima, koji jezde nikšićkim ulicama – prikoče. Inače, Bulevar Vuka Mićunovića prepun je "ležećih policajaca", ali po svemu sudeći to nije dovoljno da se zaustave dnevne i ponoćne trke na motorima i bijesnim vozilima u gradu Pod Trebjesom.
Jedan od dugogodišnjih stanara Bulevara Vuka Mićunovića kaže da su trke vozilima posebno ljeti postale svakodnevnica.
– Ne pomažu ni "ležeći policajci" ni semafori niti saobraćajni znaci i horizonalna signalizacija. Bukvalno nema dana ili noći kada se ne desi po neka saobraćajna nezgoda. Pravo je čudo da niko nije stradao. Često od ponoći do jutra Bulevar Vuka Mićunovića liči na reli stazu, gdje uglavnom mladi vozači pokaziju umijeće i snagu svojih "bijesnih" mašina. Kao višedecenijski vozač smatram da je što češća kontola saobraćajne policije jedina preventiva za nesavjesne ili bolje reći bahate vozače – kaže on.
Budisav Vlahović, koji sedam decenija živi u zgradi na uglu ulice Narodnih heroja i Bulevara Vuka Mićunovića ističe da se i danju i noću prolamaju zvuci od automobila i motora mladih nikšićkih vozača.

image

Opština uložila 50.000 eura u postavljanje ograde

foto: Željko Šapurić, Dan

– Mi smo po zvuku više tačno naučili koje auto ili motor juri našim bulevarom. Jedan broj motociklista prepravio je auspuh svog ljubimca, pa kada "proleti" pored naše zgrade za sobom ostavlja neopisivo jaku i zastrašujuću buku. Za ovakve vozače ni "ležeći policajci" nijesu nikakva prepreka da uspore – kaže Vlahović i dodaje da se radi o malom broju bahatih i nesavjesnih vozača, ali dovoljno da izazovu nemir kod stanara Bulevara Vuka Mićunovića.
Pješačke zaštitna ograda na bulevaru Vuka Mićinovića koja je nedavno postavljena je investicija koja je koštala Opštinu Nikšić 50.000 eura.

Stanari centralnog diјela „Profesorske“ zgrade traže da se prilazi ulazima oslobode od ograde


U prilog ovoj konstataciji je činjenica gotovo svakodnevnih teških saobraćajnih nesreća na crnogorskim putevima sa smrtnim posledicama. U većini slučajeva teške saobraćajne nesreće, koje odnose živote naših sugrađana, dogodile su se upravo zbog neusklađene zbog prebrze vožnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 14:44