/ Чањ - уско грло, фото: Д.С.
06/06/2021 u 09:47 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар нема ниједан функционалан прилазни пут, у случају елементарних непогода био би одсјечен

На Јадранској магистрали тренутно постоје два клизишта, Чрвањ и Ратац. Уколико би се ова два клизишта покренула не би ни било магистрале

Бар из године у годину има све већи број становника и све већи број возила, а све је више оштећења на коловозима. У сусрет туристичкој сезони, каква год да она буде, Баране и њихове госте дочекују вишегодишњи проблеми који се тичу километарских колона аутомобила дуж цијеле ривијере. Већ на самом скретању за Чањ је прва црна тачка, затим у Сутомору, иако је прелаз преко магистрале регулисан са пасарелом, коју нажалост ријетко ко користи. Далеко бољу регулацију саобраћаја захтијева и улаз у сами Бар, од Жукотрлице до кружог тока на ријеци Жељезници. На основу вишегодишњих искустава, оно што би једино могло допринијети да се такве гужве елиминишу је обилазница око Бара. Упућени кажу да је својевремено био припремљен идејни пројекат који је „Монтепут” урадио са Министарством саобраћаја, али се није могло прецизирати када би могла почети градња обилазнице.

На Јадранској магистрали тренутно постоје два клизишта, Чрвањ и Ратац. Уколико би се ова два клизишта покренула не би ни било магистрале.

Путем преко Сутормана јако тешко се пролази јер је у лошем стању, а преко Шестана и Остроса чак ни већи камиони не могу да прођу.

У случају елементарних непогода Бар би тако евентуално био одсјечен, јер нема ниједан функционалан пут.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:44