Општина Бар / - фото: Драган Стојановић
17/02/2022 u 13:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар: Позив грађанима да учествују на стручну јавну расправу

Измјене одлука предвиђају, између осталог, увећање новчане накнаде за новорођено дијете за чак 100 одсто у односу на тренутни износ, повећање издвајања за пројекте НВО

Из Општине Бар подсјећају грађане да се приводи крају Јавна расправа по неколико важних аката, која је трајала 15 дана. Сјутра, 18. фебруара, одржаће се стручна Јавна расправа, а грађани сугестије могу достављати закључно са 19.02.2022, на сљедеће акте:

• Нацрт Одлуке о измјенама Одлуке о правима из социјалне и дјечије заштите

• Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава НВО

• Нацрт Локалног АП социјалне и дјечије заштите и унапредјења социјалне инклузије 2022-2025. године

• Нацрт Одлуке о накнадама за коришћење општинским и некатегорисаних путева

• Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о суфинансирању адаптације спољних дјелова зграда на територији општине Бар

Измјене одлука предвиђају, између осталог, увећање новчане накнаде за новорођено дијете за чак 100 одсто у односу на тренутни износ, повећање издвајања за пројекте НВО као и увећање процента суфинансирања од стране Општине за адаптацију фасада на стамбеним зградама.

Увид у нацрте докумената заинтересовани грађани могу извршити у просторијама мјесних заједница и мјесних канцеларија, и просторијама надлежних Секретаријата као и на сајту Општине Бар: www.бар.ме.

Примједбе, предлози и сугестије на Нацрт Одлуке о измјенама Одлуке о правима из социјалне и дјечије заштите Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава НВО и Нацрт Локалног АП социјалне и дјечије заштите и унапређења социјалне инклузије 2022-2025.године могу се доставити Секретаријату за локалну самоуправу непосредно на шалтеру грађанског бироа Општине Бар, путем поште - Булевар Револуције број 1 или путем е-маил-а: локална.самоуправа@бар.ме закључно са 19.02. 2022.године.

Примједбе, предлози и сугестије на Нацрт Одлуке о накнадама за коришћење општинским и некатегорисаних путева Нацрт Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о суфинансирању адаптације спољних дјелова зграда на територији општине Бар могу се доставити Секретаријату за комунално стамбене послове и заштиту животне средине, непосредно на шалтеру грађанског бироа Општине Бар, путем поште – Булевар Револуције број 1 или путем е-маил -а: секретаријат.ксп@бар.ме, закључно са 19.02.2022. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 23:34