Jedna od akcija komunalne policije / -Милован Нововић
04/08/2024 u 07:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bijelo Polje: Uskoro video-nadzor u obalnom pojasu Lima

Načelnik Komunalne policije Dušan Drašković kaže da na području opštine Bijelo Polje ima dosta komunalnih problema,naročito tokom ljetnje sezone, koje su u ingerenciji ove opštinske Službe koje treba brzo i efikasno rješavati. Drašković, u razgovoru za "Dan" ističe da Komunalna policija primjenom preventivnih ali i represivnih mjera, te svakodnevnim,pojačanim prisustvom na terenu ostvaruje zapažene rezultate.

Drašković naglašava da Služba komunalne policije radi u tri smjene i sprovodi aktivnosti na očuvanju komunalnog reda.

– Od početka godine sprovedene su brojne akcije usmjerene na očuvanje komunalne čistoće grada,što je i prioritet rada ove Službe. Sankcionisani su nesavjesni sugrađani zbog nepravilnog odlaganja otpada,čime smo značajno doprinijeli boljoj komunalnoj higijeni. Komunalna policija će u narednom periodu,na kritičnim lokacijama u obalnom pojasu rijeke Lim, postaviti video- nadzor i snimati javne površine koje su prepoznate kao kritične lokacije na kojima se deponuje otpad,te i na ovaj način pokušati da doprinose očuvanju životne sredine. Za postavljanje video - nadzora dobili su potrebne saglasnosti od Agencije za zaštitu ličnih podataka. Stoga, još jednom molimo i pozivamo građane, da partnerskim odnosom,svi zajedno poštujemo komunalni red,čuvamo životnu sredinu i doprinesemo da naš grad bude čistiji i ljepši - poručuje Drašković. 

Za bolji i efikasniji rad neophodna saradnja sa grđanima

- U oblasti kontrole auto-taksi prevoza, tokom jula, zbog konstatovanih nepravilnosti Komunalna policija izdala je 12 prekršajnih naloga i podnijela četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka u iznosu od po 1.500 eura, zbog nelegalnog obavljanja auto-taksi prevoza - kaže Drašković i apeluje na sugrađane da svaku nepravilnost iz oblasti komunalnog reda prijave preko Kol centra Komunalne policije na broj telefona 067/001 - 009.

- Saradnja sa građanima nam je neophodna kako bi na bolji i efikasniji način rješavali probleme koji su u ingerenciji Komunalne policije- poručuje Drašković.

On naglašava da je tokom mjeseca jula zaprimljeno 187 prijava građana.

– Izdali smo deset prekršajnih naloga i podnijeli tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka,zbog nepropisnog odlaganja otpada.Takođe, izdali smo i tri prekršajna naloga zbog paljenja vatre na javnoj površini. Komunalna policija je tokom jula izdala i devet prekršajnih naloga koji se odnosi na vanpijačnu prodaju robe,odnosno na držanje robe i njenu prodaju na javnim površinama- ističe Drašković i dodaje da je smanjen broj prekršaja vezanih za nepropisno parkiranje.

– Ovaj problem je evidentan i posebno izraženi zbog pojačane frekvencije saobraćaja, velikog broja vozila,manjka parking mjesta,velikog broja domaćih i stranih gostiju. Koristim priliku da još jednom apelujem na vozače i učesnike u saobraćaju da svoja vozila parkiraju u skladu sa saobraćajnim propisima, kako bi zajednički dali doprinos smanjenju saobraćajnih gužvi,obezbijedili sigurno kretanje pješaka i podigli nivo saobraćajne kulture - apeluje Drašković i naglašava da je tokom proteklog mjeseca zbog nepropisnog parkiranja izdato 87 prekršajnih naloga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 11:39