/ - Бошњачка странка лого
23/12/2021 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС амандмански тражи рјешавање потреба грађана али и убрзање реализације започетих пројеката

Првим амандманом тражено jе 2.500.000 еура више средстава за Ски центар на локалитету „Хаjла“

Посланици Бошњачке странке подниjели су амандмане на Предлог Закона о буџету за 2022. годину.

Како наводе из ове партије циљ предложених амандмана jе да се крене у рjешавање потреба грађана, али и да се убрза реализациjа започетих проjеката.

- Првим амандманом тражено jе 2.500.000 еура више средстава за Ски центар на локалитету „Хаjла“. Средства коjа су тражена, односе се на Израду главног проjекта и изградњу Базне станице по принципу проjектуj и изгради на локалитету ски центра „Хаjла – Штедим“ у Рожаjама. Од стране Управе jавних радова израђен jе идеjни проjекат на основу коjег треба одрадити Главни проjекат и изградити обjекат. Проциjењена вриjедност радова jе 4.5 милиона еура - наводи сеу саопштењу Бошњачке странке.

Другим амандманом из странке су траже 550.000 еура за експроприjациjу земљишта, ради потребе изградње ИИИ основне школе у општини Рожаjе.

- За основну школу у Рожаjама, урађен jе главни проjекат и ревизиjа проjекта и неопходно jе извршити експроприjациjу земљишта на локалитету парцеле Ходжићи – Горњи Ибар. Након завршетка експроприjациjе створили би се услови за почетак радова на изградњи основне школе, гдjе jе вриjедност радова проциjењена на 5.5 милиона еура - истакли су у саопштењу.

Трећим амандманом како је наведено траже 300.000 еура за експроприjациjу земљишта ради потребе изградње основне школе у „Карабушком пољу“ општина Тузи.

- За основну школу на „Карабушком пољу“ средства би се користила за спровођење Jавног конкурса за избор урбанистичко-архитектонског рjешења, израду и ревизиjу техничке документациjе, трошкове екпроприjациjе и извођење радова. Обjекат се суфинансира из средстава ЕИБ-а. Укупна вриjедност инвестициjе износи 3.000.000 еура - нагласили су из Бошњачке странке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 04:52