Фото. ЦЕДИС
12/07/2021 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чањ од данас добија поузданије напајање електричном енергијом

Инвеститор изградње овог енергетског објекта је ЦЕДИС док је вриједност инвестиције 58.500,00 еура

Црногорски електродистрибутивни систем, данас је пустио у рад нову трафостаницу 10/0.4 кВ “Маркичићи” у Чању. Тај објекат ће значајно унаприједити квалитет напајања електричном енергијом наших корисника у том туристичком насељу а то подразумијева мањи број прекида и оштећења нарочито у периоду преоптерећења која су актуелна током шпица сезоне. 

Војислав Вукадиновић, главни инжењер за вођење пројеката у ЦЕДИС-у, који је пратио реализацију пројекта изградње и пуштања у рад трафостанице “Маркичићи” казао је да је све завршено пред почетак главне туристичке сезоне што је у складу са зацртаним плановима.

-Трафостаница “Маркичићи” снаге 1 x 630 кВА је монтажно бетонска са спољним опслуживањем и веома је важан енергетски објекат који ће умногоме побољшати сложене напонске прилике у овом препознатљивом туристичком насељу и омогућити адекватан одговор убрзаном развоју Чања и прикључењу нових корисника.  Посебан акценат је стављен на квалитетном уклапању у нисконапонску мрежу што је  изградњом још 4 СКС извода реализовала Служба одржавања Региона 4  -  појашњава Вукадиновић.

Главни инжењер у одржавању мреже Региона 4 Милан Војводић, додаје да пуштањем ТС 10/0.4 кВ “Маркичићи” са уклапањем у 10 кВ И 0.4 кВ мрежу, директно побољшање напонских прилика већ наредних дана могу очекивати корисници из насеља Чањ 2 и Маркичић. 

-Такође, новим енергетским објектом, умногоме ће бити растерећена постојећа трафостаница са које се напајају улица Чањ 2 и Смоквина улица па ће и тај реон добити сигурније и поузданије напајање електричном енергијом, казао је Милан Војводић, који је са својим колегама уложио велике напоре да се на  подручју Чања одржи стабилност напајања електричном енергијом, нарочито за вријеме љетње туристичке сезоне.

Инвеститор изградње овог енергетског објекта је ЦЕДИС док је вриједност инвестиције 58.500,00 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:03