Uručene pohvalnice dobitnicima diplome Luča / - FOTO: PRIJESTONICA CETINJE
25/06/2024 u 08:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Cetinje: Uručene pohvalnice dobitnicima diplome Luča

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uručio je pohvalnice najboljim cetinjskim maturantima i polumaturantima, dobitnicima priznanja „Luča“. Priznanje za ostvareni uspjeh u toku školovanja ove godine dobilo je 60 učenika - 32 osnovca i 28 srednjoškolaca.

Na svečanosti, organizovanoj u atrijumu Biljarde, kako je saopšteno iz Prijestonice Cetinje, gradonačelnik Đurašković je kazao da je grad ponosan na dobitnike priznanja „Luča“, te da su oni oličenje najboljeg što Cetinje i Crna Gora mogu ponuditi.

- Vaša predanost obrazovanju je najbolji poklon koji možete dati sebi, svojim roditeljima i svojoj zajednici. U tom smislu, ovo priznanje nije samo znak vašeg individualnog uspjeha, već i svjedočanstvo o podršci vaših porodica, posvećenosti nastavnika i zajedničkih napora vaših najbližih da stvore okruženje koje omogućava razvoj, rast i postizanje odličnih rezultata i zato ovom prilikom želim da izrazim duboku zahvalnost svima njima koji su vam pružili podršku na tom putu - kazao je Đurašković.

U ime najboljih učenika prisutnima se obratila Simona Kapičić, đak generacije cetinjske Gimnazije,

- Luča nije samo učenje i Luča nijesu samo dobre ocjene. Luča su i suze i smijeh, Luča je i ponos i najveća radost. Najveće hvala večeras uputimo sebi, jer da nije naše upornosti i truda, ne bi smo bili tu gdje smo danas. Drago mi je što smo se najbolje razumjeli i što smo zajedno podijelili ovo putovanje zvano škola - kazala je Kapičić.

Prijestonica je osim pohvalnica lučonošama dodijelila novčane nagrade i vaučer za vožnju žičarom Kotor-Lovćen.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 08:03