Отварање цвјетног тепиха на Цетињу / - Фото: Пријестоница
07/05/2022 u 08:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас отварање цвјетног тепиха на Цетињу

Из Делегације је саопштено да је површина тепиха 230 метара квадратних, да је саткан од 33,5 хиљада локално узгајаних садница цвијећа и да ће красити дворски трг до 10. маја

Европска унија (ЕУ) у Црној Гори данас ће, поводом Дана Европе, свечано отворити велики цвјетни тепих на тргу испред Дворца краља Николе на Цетињу.

Из Делегације је саопштено да је површина тепиха 230 метара квадратних, да је саткан од 33,5 хиљада локално узгајаних садница цвијећа и да ће красити дворски трг до 10. маја.

"Након тога, све саднице биће посађене у парковима и двориштима државних и локалних институција, школа и вртића на Цетињу", каже се у саопштењу Делегације ЕУ.

Према њиховим ријечима, дизајн тепиха инспирисан је мотивима цвијећа на паркету у дворцу, чиме се спајају црногорска и традиција ЕУ.

Из Делегације ЕУ подсјетили су да сваке друге године сличан цвјетни тепих већих димензија краси главни градски трг у Бриселу.

Наводи се да је Цвјетни тепих једна од активности коју Делегација организује током маја, Мјесеца Европе.

Из Делегације су казали да ће тепих свечано отворити амбасадорка ЕУ у Црној Гори Оана Кристина Попа и градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:39