Danilovgrad / - M.VUJISIć
30/06/2024 u 22:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Danilovgrad: Stopirani radovi na više desetina objekata izgrađenih na državnom zemljištu bez dozvola

Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović saopštio je da je na snazi velika akcija koja je započeta u saradnji sa Građevinsko-urbanističkom inspekcijom u našem gradu. Akcija se tiče zabrane gradnje nelegalnih objekata, koja svakodnevno uzima sve više maha.

- U okviru ove akcije, obuhvaćeno je više desetina objekata i radovi na njima su stopirani, a riječ je o objektima koji su izgrađeni na državnom zemljištu bez potrebnih papira i dozvola. Bespravna gradnja je vrlo osjetljivo pitanje koje će neminovno prouzrokovati pokretanje krivičnih postupaka protiv prekršilaca, navodi se u saopštenju Opštine Danilovgrad.

Rukovodstvo Opštine odlučno je da se stane na kraj nelegalnoj izgradnji, s posebnim akcentom na državnim parcelama na kojima nisu riješena imovinsko-pravna pitanja. 

Grgurović je kazao da obećava da će uložiti sve napore da se suzbije ova praksu kroz rigorozne inspekcije i naglašava da će svaki sledeći objekat koji bude započet bez potrebne dokumentacije biti procesuiran. Insistiraće na hitroj reakciji i djelovanju nadležnih institucija na državnom nivou, posebno Građevinsko-urbanističke inspekcije.

Naglasio je da je prostor u kom živimo i radimo  ugrožen i neće, kako je kazao, dozvoliti dalju devastaciju. Prioritet rukovodstva je zaštita lokalnih i državnih interesa. 

Grgurović je pozvao kolege iz svih opština u Crnoj Gori da postupe na isti način. Istrajno i odlučno zajedničkim naporima  mogu se očuvati  zajednički resursi i osigurati zakonitost u svim aspektima života.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 22:23