Будва, / - фото: Општина Будва
29/12/2021 u 14:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва: Јесу ли издајници и слуге ДПС-а и они који не гласају за општински буџет?

- Уколико у петак не буде одржана сједница Комунално предузеће и Водовод Будва биће угашени, а хиљаде радника остати без посла - кажу у Демократском фронту

Одборници Демократског фронта у Будви позвали су колеге из Демократске Црне Горе Будва да забораве на уцјене, манипулације и политичка препуцавања и да у петак дођу на сједницу локалног парламента како би био усвојен буџет и План инвестиције за наредну годину, јер ће у супротном посљедице по грађане и град "бити катастрофалне".

Одборница Маријана Божовић поручила је да ће Демократски фронт увијек интерес грађана стављати испред свега, поштовати њихову изборну вољу, те наставити са радом на добробит града.

„Нећемо пристати на уцјене, манипулације, трговине директорским столицама, а ни на политичке игре како би сједница Скупштине општине била одржана. Законска обавеза је да се буџет усвоји до 31. децембра, зато позивамо колеге одборнике да извршавају своје радне обавезе за које примају плате, како би се изгласао буџет за добробит града и грађана или да јавно иступе и сносе посљедице за неповратну штету која ће се десити ако се у петак не одржи сједница. Град и грађани морају бити испред политике“ - поручила је Маријана Божовић

Одборник ДФ Никола Краљ упозорио је да постоји ризик да се сједница не одржи, те настави лоша пракса коју практикују Демократе односно њихови функционери да се буџет не изгласа у законском року и ступи привремено финансирање.

„Оваква пракса наноси штетне посљедице по град и грађане“, казао је Крљ и нагласио да све личи на опструкцију да се сједница не одржи.

Подсјећајући на инцијативу више од 630 грађана да буџет буде усвојен, али и и да је ДФ поднио иницијативу за хитну сједницу, Краљ је упозорио да уколико у петак не буде одржана сједница Комунално предузеће и Водовод Будва биће угашени, а хиљаде радника остати без посла .

„Одборници Демократа, ДПС-а и осталих ризикују да наши суграђани остану без посла пред Нову годну и божићне празнике и да њихова егзистенција зависи од играрија и уцјена одборника који не дођу. Користим прилику да их најдобронамјерније позовем да се одазову позиву нас и грађана, да дођу на сједницу и донесемо одлуке које се тичу града и грађана“ -  истакао је Никола Краљ.

Одборница ДФ Мирјана Греговић нагласила је да су одборници изабрни од стране грађана да рјешавају, а не стварају проблеме.

Она је упозорила да уколико сједница не буде одржана посљедице ће по град бити велике.

„Буџет за наредну годину неће бити усвојен и све што се финансира из њега неће моћи да функционише. Ако говоримо о здравственој заштити и социјалној политици то конкретно значи да неће бити туристичке амбуланте , као ни станице Хитне медицинске помоћи у Петровцу, неће бити једнократне социјалне помоћи гдје спадају накнаде за новорођену дјецу, неће бити бесплатног аутобуског превоза за ђаке и пензионере , активност Црвеног крста и друштва добровољних давалаца крви замрзнута“ -  казала је Греговић и додала да ће одборници ДФ бити у петак на сједници и заборавити политичка надгорњавања.

Одборница Јелена Никић увјерена је да ће одборници Демократске Црне Горе доћи на сједницу и заједно са одборницима ДФ изгласати буџет.

„Нама је на првом мјесту интерес грађана и надам се да ће и они доласком на сједницу показати да је и њима то битније од политичких препуцавања. За ове нше одборничке дужности примамо надокнаду п се надамо да се неће придружити пракси колега из опозиције да примају плате а да не долазе на сједнице. Неусвајање буџет повлачи и озбиљне посљедиц и по рад Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју“ истакла  је Никић.

Уколико не буде у петак усвојен и Програм инвестиционих активности, како је казао одборник ДФ Филип Вујовић неће бити реализоване ни капиталне инвестиције вриједности 12,4 милиона еура.

Он је подсјетио да је предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић рекао да свако ко не дође у Скупштину Црне Горе и не гласа за буџет је издајник и слуга ДПС.

„Питам га да ли исти аршини важе и и за његове одборнике у Скупштити општине Будва , јер исто као што држава не може да функционише, тако и Будва не може ако не буде усвојемн буџет“, закључио је одборник ДФ Будва Филип Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

04. maj 2024 08:52