Photo by Ivan Aleksic on Unsplash, ilustracija
31/08/2021 u 20:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дјеца најбезбједнија у школи

Часови ће трајати 30 минута, одјељења остају заједно, школе ће имати велики одмор, дјеца могу носити ужину без дијељење са осталима а на уласку у школу мјериће им се температура и дезинфиковати руке

Како статистика упозорава, као и струка, не изненађује забринутост родитеља у сусрет почетку школске године. Просвјетни радници увјеравају, да ће дјеца бити безбједна, јавља ТВЦГ.

За неколико сати у школске клупе сјешће ученици основних и средњих школа у Црној Гори. Посљедње припреме за почетак су у току.

-Атмосфера је радна, на лицима је осмијех, нема нервозе, желимо да се у овој кући осјећа радост, заједница, да би све то функционисало како треба у овој тешкој епидемиолошкој ситуацији у којој смо већ око 2 године- казао је Новица Гачевић из ОШ "Штампар Макарије" у Подгорици.

Часови ће трајати 30 минута, одјељења остају заједно, школе ће имати велики одмор, дјеца могу носити ужину без дијељење са осталима а на уласку у школу мјериће им се температура и дезинфиковати руке.

-Синоћ сам имао Савјет родитеља и видим скепсу родитеља око ношења маски, да ли ће се заразити, да ли ће бити пола одјељења као прошле године. Ја тврдим да је школа најбезбједније мјесто. Немојте о томе да размишљате, ову поруку шаљем свим родитељима да дјеци је најбезбједније у школи- додао је Гачевић.

-С обзиром да смо прошле године ускратили дјецу за те ваннаставне активности ове године су планиране бројне уколико нам то пандемија дозволи, ту су спортске активности, ликовне секције, драмске секције, еколошка секција. Све то имамо у плану уколико нам то буде дозвољено-казала је Наташа Радоњић из Друге основне школее у Будви.

За онлајн наставу све је спремно али се надају да ће је избјећи.

-Искрено надам се да до тога неће доћи. Ми имамо кроз активе посљедњих годину и по 'Учи дома', кроз платформу 'Тимс', просто смо припремљени за такав вид наставе, тако да, не можемо бити изненађени како ћемо да радимо али искрено се надам да послије годину и по враћамо се старом начину рада- казао је Новак Лјубановић из ОШ “Стефан Митров Лјубиша” у Будви.

У случају позитивног налаза у одјељењима, у изолацију неће ићи дјеца која су носила маске, подсјећају у школама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 05:10